Veselo u Gradu Sunca 

Praznik rada proslavljen uz vino, pršutu i trubače 

  • 01.05.2019. 19:30

Hercegovačko vino, loza, sir i prušt dobro idu uz Dragačevsku trubu, upravo to je bila dobitna kombinacija ovog prvog maja u trebinjskom Gradu Sunca. Uživali su Hercegovci ali i brojni gosti sa strane. 

"Ovdje sam došla za prvomajske praznike i oduševljena sam ponudom," kaže Emilija Babić iz Beograda.

"Muzika truba, Guča, Trebinje, vina i sirevi, prema tome radost je prisutna. Ljepše bi bilo da je vani ali Bože moj," rekla je Mira Bokun iz Trebinja.

Kiša je pokvarila provitne planove pa su trebinjska izletišta danas bila prazna. Zato su se brojni odlučili da dođu u Grad Sunca. Cijeli dan je svoja vina prestavljalo pet vinarija iz Trebinja. Sve su upotpunili najbolji trubači iz Guče.

"Narod je veseo i uvjek ću se vratiti u Trebinje. Kako Hercegovci reaguju na zvuk Dragačavske trube? Reaguju vrlo lijepo, većini ljudi se sviđa ovaj naš melos sviranja i svi prihvataju," rekao je Marko Grigorijević, orkestar "Grigorijević" iz Guče.

"Danas smo izložili tri etikete vina i dvije etikete rakija. Hercegovačko vino dobro ide uz sve vrste slavlja, pa tako i za prvi maj? To je provjereno, narod zna šta valja, to je najbolje u državi, hercegovačko vino," rekao je Lazar Aćimović, Podrum vina "Aćimović" iz Trebinja.

Prvomajski uranak u zdanju srpskog kralja čokolade su iskoristili da predstave i nove sadržaje. U kompleksu Grada Sunca ovih dana niče biser kongresnog turizma.

"Radi se o Bijelom gradu koji se prostire na pet hektara i raspolaže sa 155 apartmanskih jedinica, kongresnom dvoranom od 650 mjesta, vještačkim jezerom, restoranom sa nacionalnom kuhinjom. Već od prvog juna u funkciji će biti 60 novih smještajnih jedinica," rekla je Ana Bokonjić Buha, saradnik za informisanje Grada Sunca.

Pored dosadašnjih turističkih atrakcija i Bijelog grada, Rodoljub Drašković nastavlja sa novim investicijama. Kako je rečeno uveliko se radi na izgradnji hercegovačkog etno sela ali i auto kampa. 

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.