Pravoslavni vjernici proslavljaju Vaskrsenje Hristovo

  • 02.05.2021. 19:28

Nakon dva dana tišine, zvona su se oglasila i najavila dolazak najvećeg hrišćanskog praznika. Mnogi Banjalučani Vaskrs su dočekali u Hramu Hrista Spasitelja.

Danas slave pobjedu života i dobrote. Uz veliku vjeru i nadu čekaju bolja vremena. Poručuju, moramo se približiti Bogu.  

"Želio bih da poručim svima, ali bukvalno svima, da se svi vratimo na liturgije, jer nam je tu jedino spas".

"Ali ne samo da to bude tad, nego da to bude generalno svaki dan. Treba se samo držati 10 božijih zapovijesti i bilo bi sve idealno kada bi tako bilo".

"Ova godina je bila sa mnogo iskušenja i da ovo što pre prođe i da svi ljudi žive u slozi, miru i svima bih poželjela mnogo sreće i zdravlja", rekli su građani.

"Gospod koji je vaskrsao iz mrtvih, Gospod Bog naš koji je ljekar duša i tijela naših, neka On pomogne, a onda ćemo se i mi potruditi, koliko je do nas, da bismo ušli u neko mirno vrijeme, a život nastavio svojim tokom", istakao je episkop banjalučki Jefrem. 

Tako se vjernicima obratio episkop banjalučki Jefrem. Danas se molimo za sav naš narod, a posebno za sve one koji stradaju u pandemiji virusa korona, poruka je vladike.

"Za sve one koji su, sticajem okolnosti, vezani za bolesničke postelje, bilo u našim bolnicama, bilo u svojim domovima", naglasio je episkop banjalučki Jefrem.

Proslavi Vaskrsa prethodio je višenedjeljni post. Tradicija i običaji moraju da se njeguju. Tako su, nakon pričešća, vjernici proslavu nastavili u krugu porodice. 

U molitvama za zdravlje, mir i porodicu na okupu, danas su ujedinjeni svi pravoslavni Hrišćani. Najveći hrišćanski praznik proslavljaju po pravoslavnim običajima i u svojim domovima, a hrišćanskim vrijednostima uče i svoju djecu. 

Тагови:
  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:00 Народни митинг "Српска те зове", пренос

    '''Народни митинг "Српска те зове", пренос

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.