Brojni komentari na društvenim mrežama

Pozvali na bojkot pekara zbog podrške Radovanu Karadžiću i Ratku Mladiću FOTO

12:46, 22.03.2019.
Izvor: ATV
Thumbnail
U javnosti se podigla prašina na društvenim mrežama zbog tvitova vlasnika lanca pekara "Manja" Saše Trivića iz Banjaluke.

Naime, federalni mediji i tviteraši iz Federacije "osuli" su komentarima zbog statusa Trivića u kojima, navode, izražava podršku Radovanu Karadžiću i Ratku Mladiću.

Nakon presude Radovanu Karadžiću, koji je osuđen na doživotnu kaznu zatvora, Saša Trivić je počeo da objavljuje niz statusa, naveli su federalni mediji.

Thumbnail

Sve je počelo od tvita iz 2016. godine u kojem Trivić pruža podršku Ratku Mladiću objavljujući njegovu fotografiju s riječima "Jedan, jedini" i podieljenim statusom druge osobe u kojem se govori "Na svemu vam hvala generale, srećan ti Dan republike".

 

Pekara "Manja" ima pet poslovnica u Sarajevu,a na društvenim mrežama je pokrenut apel da građani bojkotuju njihove pekare. Išlo se i dotle da su pred objektima pekara lijepljeni plakati kojima se poziva na bojkot.

U Vogošći su osvanuli plakati na kojima je ispisano: "Bojkot pekare – vlasnik pekare "Manja" Saša Trivić sljedbenik ratnog zločinca Ratka Mladića".

Federalni mediji javljaju da su policajci su, na poziv radnika pekare u Vogošći, od sinoć nekoliko puta intervenisali zbog provokacija koje su doživjele radnice pekare. 

Plakate ispred pekare sinoć su uklonili policajci koji su dežurali ispred objekta.

Trivić je objavio tvit u kojem kao organizatora napada krivi "pekarsku mafiju" te poručio da se "neprimjereno zezao pa je onda neko malo zlonamerno skrinšotovao".