Udruženje "Četiri plus"

Poziv roditeljima, dostupno još 50 kompleta udžbenika za osnovce

  • 04.09.2019. 12:13

Udruženje porodica sa četvoro i više djece "Četiri plus" iz Banjaluke ima još 50 kompleta polovnih udžbenika za osnovce, te porodice koje nisu obezbijedile knjige za svoje đake mogu da se obrate ovom udruženju.

Predsjednik Udruženja "Četiri plus" Jovan Radovanović rekao je Srni da je tokom akcije prikupljanja polovnih udžbenika za djecu osnovnoškolskog uzrasta iz višečlanih porodica obezbijeđeno više od 200 kompleta, od kojih je 150 podijeljeno. 

Radovanović, koji je i predsjednik Udruženja porodica sa četvoro i više djece u Republici Srpskoj, rekao je da su obezbijeđeni novi udžbenici za odlične osnovce od trećeg do devetog razreda iz višečlanih porodica u čitavoj Srpskoj, ali da će tačan broj biti poznat nakon podjele knjiga po školama. 

"Banjalučko udruženje je putem Gradske uprave uspjelo da obezbijedi i 76 kompleta novih udžbenika za socijalno ugrožene porodice koje školuju po troje, četvoro i više djece", rekao je Radovanović. 

Prema njegovim riječima, najpotrebnije su bile knjige za osmi i deveti razred, ali su bili traženi i udžbenici za niže razrede - od trećeg do petog. 

"Akcija prikupljanja polovnih udžbenika je već tradicionalno bila usmjerena na osnovce, jer srednjoškolci najčešće međusobno razmjenjuju udžbenike", naveo je Radovanović. 

On je rekao da je više od 70 odsto višečlanih porodica u Banjaluci nezaposleno, pa im pomoć u vidu udžbenika mnogo znači, budući da višečlane porodice školuju po četvoro i više djece i u tom pogledu mogu da uštede. 

"Nastojimo da maksimalno pomognemo djeci iz porodica koje su naši članovi, ali dajemo udžbenike i ostalim udruženjima, ako imamo dovoljno", naveo je Radovanović. 

Radovanović je rekao da Udruženje ima dobru saradnju sa Unijom poslodavaca Republike Srpske koja već pet godina početkom školske godine obezbjeđuje školski pribor za osnovce. 

"Unija je ove godine djeci iz višečlanih porodica sa područja grada Banjaluka donirala školski pribor u vrijednosti 7.000 KM", rekao je Radovanović. 

On je naglasio da udžbenike od Udruženja mogu dobiti i porodice koje imaju jedno ili dvoje djece, a koje nisu u mogućnosti da ih kupe. 

Radovanović je podsjetio da je Udruženje prošle godine obezbijedilo 200 kompleta polovnih udžbenika. 

On je naveo da banjalučko Udruženje broji više od 700 porodica sa četvoro i više djece, dok se u Srpskoj školuje više od 2.100 djece čije su porodice članice republičkog Udruženja. 

"Trudimo se da pomognemo porodicama da lakše prebrode ovaj period polaska u školu. Inače ovaj period je priprema za zimu, pa je porodicama potrebno baš puno sredstava", rekao je Radovanović. 

Radovanović je kao narednu aktivnost banjalučkog Udruženja "Četiri plus" naveo tradicionalno druženje blizanaca, koje će biti održano tokom ovog mjeseca. 

Тагови:
  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.