Centar za razvoj poljoprivrede

Poziv poljoprivrednicima da se evidentiraju

10:33, 26.07.2019.
Izvor: Srna
Centar za razvoj poljoprivrede i sela Banjaluka poziva sve poljoprivredne proizvođače da se jave radi evidentiranja poljoprivrednika i proizvodnje na gazdinstvu kao preduslova za ostvarivanje podsticaja.

Buduća podrška poljoprivrednicima i dodjela subvencija posredstvom Centra biće moguća jedino ukoliko je gazdinstvo evidentirano u bazi, koja će biti uspostavljena najkasnije do kraja ove godine kao jedinstven sistem evidencije poljoprivrednih gazdinstava, proizvodnje i parcela koje gazdinstvo koristi. 

Poljoprivrednici sa područja Krupe na Vrbasu, Krmina, Bočca, Aginog sela, Rekavica dva, Karanovca, Ljubačeva u bazu se mogu upisati od 29. jula do 2. avgusta. 

Od 5. do 8. avgusta trajaće registracija za proizvođače sa područja Stričića, Pavića, Rekavica jedan, Kola i Donjih Kola, saopšteno je iz Centra za razvoj poljoprivrede i sela. 

Poljoprivrednici iz Bronzanog Majdana, Kmećana, Stratinske i Borkovića upisati se mogu od 12. do 16. avgusta, a oni sa područja Bistrice, Saračice, Čokorskih polja, Goleša i Gornje Piskavice od 19. do 23. avgusta. 

Registracija proizvođača za područja Verića, Potkozarja i Piskavice biće organizovana od 26. do 30. avgusta. 

U Centar za razvoj poljoprivrede i sela poljoprivrednici iz Dragočaja, Mišinog Hana, Prijakovaca, Šimića, Motika i Šargovca mogu se javiti od 2. do 6. septembra, a iz Vrbanje, Debeljaka i Česme od 9. do 13. septembra.