Posjeta Drvaru

"Pozitivne snage Srpske" uručile poklone KUD-u, vrtiću i sportskom centru

  • 11.07.2018. 19:47

Srpski narod u Federaciji nije zaboravljen i pomagaćemo im koliko i onima u Srpskoj, poručuju danas iz pokreta "Pozitivne snage Srpske". Posjetili su Drvar i sastali se sa tamošnjim predstavnicima lokalne vlasti, a dječijem vrtiću "Majka hrabrost", kulturno-umjetničkom društvu "Mira Lukač" i sportskom centru uručili donacije.

"Mi već duže planiramo da dođemo u Drvar i da tu ideju duhovne, kulturne, prosvjetne i sportske obnove pokrenemo i da dijelom zaživi i u Drvaru. Mi smo danas i simbolično došli da pokažemo da naš narod nije zaboravljen", kaže Dalibor Račić iz "Pozitivnih snaga Srpske".

Za KUD "Mira Lukač" stižu šivaće mašine i materijal za šivenje narodnih nošnji. Plan je i da, ukoliko sašivene nošnje budu dobre, nastave da šiju i za KUD-ove širom Srpske i Srbije. U vrtić "Majka hrabrost" stigli su mašina za pranje i sušenje veša, ali i pokloni za mališane. Kažu da im je baš to bilo neophodno.  

"Mi stvarno imammo dobru opremu, ali, eto, uvijek se desi da nešto nedostaje. Ta mašina nam je stvarno bila potrebna", kaže v. d. direktora vrtića "Majka hrabrost"
Željka Krneta.

"Svaka pomoć, bilo kakva i bilo kolika, našim ustanovama i institucijama mnogo znači s obzirom da znate u kakvoj situaciji danas živi i opstaje opština Drvar", kaže načelnik opštine Drvar Goran Broćeta.

Najzanimljivije je bilo kada je proslavljeni srpski rukometaš Mladen Bojinović obišao sportske terene i uručio opremu fudbalskom i košarkaškom klubu.

"I ja sam krenuo sa ovakvog terena i želio mnogo i dosanjao sve svoje snove, tako da mi ovo danas predstavlja veliko zadovoljstvo i stvarno sam ponosan. Da vide da nisu zaboravljeni i da ćemo mi biti tu koliko možemo uz njih i stvarno mi se ovaj projekat sviđa i počastvovan sam što sam danas tu", rekao je Bojinović.

Iz "Pozitivnih snaga Srpske" poručuju da donacije jesu skromne, ali dovoljne da pomognu ljudima i na simboličan način pokažu da nisu zaboravili sunarodnike.