Kultura ima budućnost

Pozitivne snage Srpske i Nele Karajlić posjetili Doboj

  • 15.09.2018. 19:24

Pozitivne snage Srpske i Nele Karajlić posjetili su i Doboj. Za promociju Neletove knjige „Solunska 28“ i predstavu , „Korak u budućnost“, čiji je jedan od autora, tražilo se mjesto više. To je kažu dokaz da kultura ima budućnost.

"Publika reaguje fenomenalno jer publikaje gladna kulture, nije hljeb jedino što mi trebamo, nama duh je mnogo gladniji od tijela, tako gdje god smo došli bilo je zaista jedno frenetičan odziv publike", kaže 
Nele Karajlić.

Gradski, ali i seoski domovi kulture dočekuju ih bez slobodne stolice. Još više ih raduje najmlađa publika i dječiji osmijesi gdje god se pojave. 

"Sve svjedoči da smo na dobrom putu da trebamo da nastavimo da kultura, kultura nije samo predstava odlazak u pozorište ozbiljna muzika kultura je svakodnevica života, rada", rekao je Dalibor Račić, Pozitivne snage Srpske.

U dobojskom Centru za kulturu zahvalni što su dio priče o kulturnoj obnovi. Kao institucija kulture ipak, susreću se sa brojnim izazovima i poteškoćama. 

"Najveća prepreka u poslu je možda razviti i obrazovati pravu publiku jer ljudi znaju pogrešno da reaguju i sa velikom posjećenosti očekuju od nas sadržaj koji ne nose veliku kulturni vrijednost", kaže Vukosava Sofrenić, direktorka Centra za kulturu Doboj.

Vrijednost predstave, „Korak u budućnost“, koja opisuje stanje u srpskom društvu, povezuju prošlost i budućnost uz citate naših velikana aktuelne i danas, u Doboju je prepoznata i nagrađena burnim reakcijama. Isto očekuju i u mjestima koja će posjetiti do kraja godine. Raduje ih i što su njihov rad prepoznale vlasti Srpske koje su im dale podršku. 

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм