Dan opštine Modriča

Povelja Željki Cvijanović, nagrađeni poljoprivrednici i učenici

  • 28.06.2018. 19:27

Uređena pijaca, izgrađeni kružni tokovi, saniran dio kanalizacione mreže, sve to između dva Dana opštine. Modriča je započela i gradnju objekta za 22 porodice izbjeglih i raseljenih. Rekonstruisani su i mnogi putevi, ali posla još ima.

"Naravno da su to veliki projekti, naravno i taj nasip, trg, to su projekti koji se mjere u 15 -20 miliona maraka sami nećemo moći", istakao je  Mladen Krekić, načelnik opštine Modriča. 

U ovoj godini sa milion maraka kroz projekte, pomogla je Vlada Srpske. Milioni za infrastrukturu, zdravstvo, zbrinjavanje boračke i izjegličke populacije ulagani su i proteklih godina. 

"Kada je u pitanju ulaganje Vlade Republike Srpske u opštinu Modriča od 2006 do 2018. godine to je 65 miliona konvertibilnih maraka", istakao je Dragan Bogdanić, ministar zdravlja i socijalne zaštite u Vladi RS.
 
Zato je najviše opštinsko priznanje, povelja, pripalo premijerki Željki Cvijanović. Nagrađeni su i zaslužni građani, učenici, sportisti. Našlo se novca i za najuspješnije poljoprivrednike. 

"Može se opstati može se zaraditi da se preživi, mi smo zadovoljni", naglasio je Gavro Bradašević, poljoprivrednik iz Miloševca.
 
Iz lokalne kase koja je oko 10 miliona maraka izdvaja se i za 206 stipendista. Da vrijedi ulagati u mlade primjer je sugrađanka, koja je esejem oduševila Japance koji su joj ponudili stipendiju. 

"Upoređivala sam životinje iz prirode i ljude, kako životinje rade sve grupno, a mi ljudi individualno i kao je bolje da radimo u grupa i Japancima se veome svidio taj esej", istakla je Neda Simić, učenica OŠ "Sveti Sava" Modriča. 

Povodom Dana opština nisu zeboravljene ni porodice poginulih boraca. Modriča se može pohvaliti da nema nezbrinutih iz te i populacje ratnih vojnih invalida od I do IV kategorije. Onima koji su dali živote za slobodu grada položeni su vijenci na centralnom spomen-obilježju i služen parastos. 


 

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина