Slobodan Ujić

Povećan priliv migranata u Tuzlu, smanjen u Bijeljini

  • 10.07.2019. 14:29

Direktor Službe za poslove sa strancima BiH Slobodan Ujić potvrdio je da u posljednjih osam dana u Tuzlu dnevno dođe 100 migranata.

On je istakao da se pojačanim prilivom migranata u Tuzlu smanjio njihov priliv u Bijeljinu, te pojasnio da se, u zavisnosti od pojačane kontrole granice, na određenim mjestima mijenja i pritisak na neke gradove. 

"Vjerovatno tamo gdje se pojača kontrola granice, oni na drugom mjestu pronađu način da uđu i mijenja se pritisak od grada do grada. U Tuzlu sada dolaze preko Drine iz pravca Bajine Bašte, taj dio prijeđu prema Malom Zvorniku i Bratuncu i iz pravca Sapne i Kalesije", rekao je Ujić za "Avaz. 

O ovoj temi Ujić će danas razgovarati sa gradonačelnikom Tuzle Jasminom Imamovićem. 

Gradsko vijeće Tuzla nedavno je usvojilo i određene zaključke u vezi s migrantskom krizom u tom dijelu BiH, a upućen je i apel da nadležni organi spriječe ilegalne ulaska migranata na teritoriju BiH i da se formiraju odjeljenja za strance u Sapni i Kalesiji. 

Kantonalnom MUP-u sugerisano je da pojača prisustvo policije, pa i specijalaca, posebno u večernjim časovima, sa ciljem zaštite bezbjednosti građana i imovine, te da bidu pojačane policijske kontrole na prilazima u Tuzlu. 

Od Ministarstva bezbjednosti BiH i drugih nadležnih organa traženo je da se pokušaju osigurati sudski tumači za arapski, persijski i urdu jezik radi lakše komunikacije sa migrantima. 

Тагови:
  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.