Zavod za zapošljavanje Srpske

Potpisani ugovori sa korisnicima programa "Zajedno do posla"

  • 11.06.2021. 19:04

Djeci poginulih boraca, demobilisanim borcima i ratnim vojnim invalidima iz Vlasenice i Milića, odobrena su sredstva za pokretanje vlastitog biznisa iz programa sufinansiranja samozapošljavanja Zavoda za zapošljavanje i Vlade RS. 

Ugovore „Zajedno do posla“ sa 19 korisnika iz Vlasenice i tri iz Milića potpisao je direktor Zavoda Miroslav Vujčić. Predviđeno je da 70 odsto sredstava bude isplaćeno u ovoj, a 30 odsto u narednoj godini.

"Po jednom korisniku obezbijedili smo 10 hiljada maraka što će vjerovatno biti dovoljno za pokretanje privatnih biznisa naših demobilisanih boraca. Vlada je generalno opredjeljena da riješi ovu kategoriju", rekao je Vujčić.

"Ovo je prava priča kada je u pitanju Vlada RS, treba nastaviti ovako raditi, jer ako se oslonimo jedni na druge, svi ćemo ići naprijed", kaže Miroslav Kraljvić, načelnik opštine Vlasenica.

Za program sufinansiranja samozapošljavanja korisnici su pokazali veliko interesovanje na području cijele Republike Srpske. Zadovoljni su podrškom, a odobrena sredstva će imati veliki značaj za pokretanje vlastitog biznisa.

"Ovu pomoć sam tražila da otvorim sebi jednu trgovinsku radnju, koja će meni značiti i koja sam samohrana majka", kaže Milena Mišić.

"Zahvalio bi se našoj opštini i Vladi na ovom daru. Radićemo, otvorićemo firmu. Radićemo ako bude posla, a biće posla", rekao je Tihomir Neđić.

Zbog velikog interesovanja i nemoguće trijaže, sa planiranih  300, sredstva Zavoda za samozapošljavanje, proširena su na 1.300 korisnika. Potpisani su ugovori i sa 35 korisnika i u opštini Šekovići, čime je  zatvoreno cjelokupno područje regije Birač.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана