Potpisani ugovori o zapošljavanju 110 lica vrijedni oko 700.000 KM

  • 08.10.2020. 13:01

PALE - Ugovore vrijedne oko 700.000 KM potpisao je danas Zavod za zapošljavanje Republike Srpske sa 83 poslodavca sa područja opštine Pale, koji će putem ovog programa zaposliti 110 lica.

Direktor Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske Miroslav Vujičić rekao je da će nezaposlena lica, zahvaljujući programima Zavoda i lokalne zajednice, naći posao, te da ovim činom završavaju realizaciju projekta.

"Pet projekata smo obuhvatili, počevši od pripravnika, zapošljavanja ciljnih grupa, kategorije samozapošljavanja i imamo još jedan projekat u planu koji ćemo realizovati u narednom periodu i bila je prilika da upoznamo poslodavce o namjeri za raspisivanje javnog poziva", izjavio je Vujičić novinarima.

On je rekao da će sutra u Istočnom Novom Sarajevu potpisati ugovore sa ovim poslodavcima, a naredne sedmice i sa poslodavcima sa Sokoca i Rogatice.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović zahvalio je Zavodu za zapošljavanje Srpske i poslodavcima, koji su odvojili sredstva da prime 110 pripravnika sa područja lokalne zajednice.

"Naša je želja da poslodavci među njima prepoznaju dobre poslovne partnere i radnike koje će zadržati. Bićemo srećni ako svi ostanu na poslu jer se na taj način doprinosi smanjenju nezaposlenosti na području opštine Pale", istakao je Jugović.

On je dodao da je i opština Pale uzela određen broj pripravnika i izdvojila dio sredstava kojima će plaćati doprinose za određene institucije koje nisu zakonski u mogućnosti da izdvajaju ta sredstva.

Prema njegovim riječima, lokalna zajednica je zadovoljna i najavljenim novim projektom Zavoda koji se odnosi na zapošljavanja demobilisanih boraca.

Javna ustanova Studentski centar "Pale" aplicirala je za projekte zapošljavanja pripravnika, a direktor Centra Damjan Škipina rekao je da su samo jedan od poslodavaca koji će u narednih godinu dana omogućiti ljudima da odrade pripravnički staž, steknu prvo iskustvo i budu konkurentni na tržištu rada.

Škipina je zahvalio Zavodu za zapošljavanje Republike Srpske i Vladi Srpske za programe koje relaizuju i izrazio nadu da će to biti nastavljeno i narednih godina. 

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина