Studentima omogućena praksa

Potpisan sporazum RUGIPP-a i Pravnog fakulteta u Istočnom Sarajevu

  • 05.02.2019. 19:33

Studenti prava iz Istočnog Sarajeva od danas mogu da idu na praksu u Republičku upravu za geodetske i imovinsko-pravne poslove. Zauzvrat, u RUGIPP-u se nadaju da će budući pravnici moći da se zaposle kod njih.

"Mi želimo da približimo nadležnosti i rad geodetske uprave studentima već tokom studiranja, u cilju da oni nakon okončanja studija kod nas odrade volonterski, a nadamo se i da ostanu kadrovi u geodetskoj upravi", kaže Bosiljka Predragović, direktor Republičke uprave za geodetsko-pravne poslove.

Svaki student će ići na 15 dana prakse, i to u područne jedinice RUGIPP-a. Uprava će da pomaže fakultetu i na modernizaciji nastavnih planova, dok službenici i rukovodioci RUGIPP-a već pripremaju prva predavanja koja će održati budućim pravnicima u Istočnom Sarajevu.

"Cilj zaključivanja ovog sporazuma jeste da se studentima omogući jedan novi vid aktivnosti, praktične aktivnosti i da na taj način obezbjedimo spoj s jedne strane teoretskih predavanja, koja su uobičajena na svim fakultetima pa i našem, i studentske prakse", rekao je Goran Marković, dekan Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

RUGIPP na sličan način već sarađuje sa drugim fakultetima. Studenti Pravnog i Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta u Banjaluci uveliko idu na praksu u Geodetsku upravu.

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)