"Kosmos"

Potpisan Sporazum o remontu raketnih sistema

  • 18.06.2018. 11:19

Banjalučki "Kosmos" potpisao je ugovor o pružanju usluga remonta raketnih sistema, vrijedan oko dva miliona evra, sa Ministarstvom odbrane Srbije i kompanijom "Jugoimport SDPR" iz Beograda.

"Kosmos" će za Srbiju raditi remont raketnih i radarskih sistema, što predstavlja osnovnu djelatnost tog akcionarskog društva.
 
Direktor, Dušan Vještica, poručio je da je potpisivanje takvog ugovora od velikog značaja za "Kosmos", i da će se poslovi remonta raditi kontinuirano. 

Rekao je da se, nakon realizacije ugovora, može očekivati još poslova za "Kosmos" koje bi od njih tražilo Ministarstvo odbrane Srbije, kao i da bi, ukoliko se poveća obim posla, u "Kosmosu" moglo da bude zaposleno dodatnihj 40 do 50 radnika. 

Brigadni general, Željko Ninković, istakao je da je ovo najveći projekat koji se radi u saradnji sa "Kosmosom", kao i da Vlada Srbije nastavlja da vjeruje svojim partnerima iz Republike Srpske. 

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske, Petar Đokić, poručio je da će se saradnja sa Srbijom intenzivirati u narednom periodu, do kraja godine, nakon što bude gotova Strategija razvoja namjenske industrije, koju će i pisati uz konsultacije sa predstavnicima Ministarstva odbrane Srbije.

Тагови: