Golićeva i Malešević u Omarskoj

Postavljen kamen temeljac za novu sportsku dvoranu

  • 05.10.2018. 16:21

Potpredsjednik Vlade Republike Srpske Srebrenka Golić izrazila je zahvalnost predsjednicima Srpske i Srbije koji su obezbijedili sredstva u iznosu od 490 hiljada KM za izgradnju nove sportske dvorane u okviru Osnovne škole "Vuk Karadžić" u prijedorskom naselju Omarska.

Golićeva je danas prisusvovala prigodnoj svečanosti povodom početka radova na ovom objektu i zajedno sa ministrom prosvjete i kulture Danetom Maleševićem i gradonačelnikom Milenkom Đakovićem položila kamen temeljac za ovu dvoranu. 

"Vlada Republike Srpske je samo tokom ove godine za područje grada Prijedora izdvojila 8,1 milion KM računajući vodovodnu i putnu infrastrukturu, sportsku dvoranu Urije i područnu školu Osnovne škole `Dositej Obradović`. To nisu mala sredstva izdvojena iz budžeta, kao i projekti finansirani iz klirinških sredstava koje smo dobili iz Ruske Federacije i zahvaljujući učešću grada", kaže Golićeva.

Ona je dodala da su sva ta sredstva bitna za građane koji žive na području Prijedora. 

"Zaista sam srećna što danas počinje prva faza izgradnje ovog objekta čija je vrijednost 1,8 miliona KM i nadam se da će u narednom periodu, a uz pomoć Vlade Republike Srpske, ovaj objekat biti i završen", rekla je Golićeva. 

Malešević je istakao da je u protekle čitiri godine izdvojeno oko 92 miliona KM na uređenju školskih objekata, ali i objekata studentskog standarda, te da se radi o velikim sredstvima u odnosu na ekonomiju Srpske. 

"Naročito je izražen nedostak fiskulturnih sala u mnogim školama i ono što pokušavamo jeste da mnoge sale izgradimo ili da proširimo tamo gdje je to neophodno kao što je škola `Branko Radičević` u Banjaluci gdje su radovi krenuli i nadamo se da će đaci u toj školi imati komfor u narednom polugodištu", rekao je Malešević. 

On je istakao da je ovo veliki dan za Omarsku i za ovu školu, uz posebnu simboliku jer se 5. oktobar obilježava kao Dan učitelja. 

"Mi smo u Vladi i ministarstvu prosvjete uložili znatna sredstva da sve školske objekte učinimo pristupačnim i nastavnom osoblju i djeci. Međutim, pošto se radi o velikom broju od čak 750 školskih objekata to iziskuje velika sredstva", rekao je Malešević. 

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković izjavio je da je ovo veliki dan za grad Prijedor i Omarsku i da je zahvalan Vladi Republike Srpske koja je obezbijedila početni kapital od oko 488.000 KM. 

On je pojasnio da je na tenderu izabrana firma "Tekton" iz Banjaluke sa kojom je potpisan ugovor za izgradnju prve faze ovog objekta, čija je vrijednost 580 hiljade KM. 

"Danas počinje prva faza izgradnje ovog objekta, odnosno početni građevinski radovi i oni čine tek četvrtinu buduće dvorane, pa u narednom periodu moramo obezbijediti dodatna sredstva za njen kompletan završetak", rekao je Đaković i dodao da će za završetak kompletnog objekta biti potrebno oko dva miliona KM. 

Direktor Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Omarskoj Branko Babić rekao je da će ovaj dan biti posebno zapisan u istoriji Omarske, ali i ljetopisu škole, budući da je izgradnja ove dvorane najavljivana prije 40 godina. 

" Djeca su do sada fitičko vaspitanje izvodila u malo većoj učionici i bila je neuslovna za odvijanje mnogih sportova. Nova dvorana biće od koristi i učenicima, rekreativcima i uopšte svim građanima Omarske", rekao je Babić. 

Rok za završetak dogovorenih radova je šest mjeseci.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина