Poslodavci Tuzlanskog kantona suočeni sa teškim stanjem

17:11, 04.07.2020.
Izvor: PR
Poslodavci Tuzlanskog kantona tvrde da su suočeni su sa najtežim stanjem u poslijeratnoj BiH.

Saopštenje prenosimo u potpunosti:

"Poslodavci Tuzlanskog kantona suočeni su sa najtežim stanjem u poslijeratnoj BiH.

Tek što je proglašen prestanak prirodne nesreće izazvane korona virusom, na scenu stupa Direkcija cesta FBiH koja u najvećoj mogućoj mjeri paralizovala nesmetano odvijanje saobraćaja na dionici puta Šićki Brod – Orašje. 

Osim otežanog odvijanja saobraćaja zbog izvođenja radova, ogromne zastoje izaziva potpuna obustava saobraćaja kroz tunel Ormanica (za koji se ne zna kada će biti pušten u redovan saobraćaj), velike zastoje prave naizmjenična propuštanja saobraćaja na mostovima u Brgulama (opština Tuzla) i Dreniku (opština Srebrenik). Takođe velike štete na vozilima pričinjava i to što je sa dugih  dionica u potpunosti skinut asfalt i da se na vozila prilikom odvijanja saobraćaja lijepi mnoštvo katrana što dovodi do znatnog oštećenja vozila i pričinjavanja ogromne materijalne štete. 

Uzrok sporog odvijanja saobraćaja na pomenutoj dionici leži u činjenici da su od strane investitora na tunelu i mostovima angažovana po dva čovjeka i što se radovi izvode u jednoj (dnevnoj) smjeni što sasvim sigurno ne ulijeva nadu za brzim završetkom započetih radova. 

Situaciju usložnjava i veoma toplo vrijeme. Poslodavci Tuzlanskog kantona upućuju javni poziv investitoru Direkciji cesta FBiH da pod hitno intenzivira radove na svim objektima na pomenutoj dionici. U protivnom će uslijediti pokretanje tužbi za gubitke vremena i pričinjene štete", navedeno je u saopštenju.