Poslodavci Tuzlanskog kantona suočeni sa teškim stanjem

  • 04.07.2020. 17:11

Poslodavci Tuzlanskog kantona tvrde da su suočeni su sa najtežim stanjem u poslijeratnoj BiH.

Saopštenje prenosimo u potpunosti:

"Poslodavci Tuzlanskog kantona suočeni su sa najtežim stanjem u poslijeratnoj BiH.

Tek što je proglašen prestanak prirodne nesreće izazvane korona virusom, na scenu stupa Direkcija cesta FBiH koja u najvećoj mogućoj mjeri paralizovala nesmetano odvijanje saobraćaja na dionici puta Šićki Brod – Orašje. 

Osim otežanog odvijanja saobraćaja zbog izvođenja radova, ogromne zastoje izaziva potpuna obustava saobraćaja kroz tunel Ormanica (za koji se ne zna kada će biti pušten u redovan saobraćaj), velike zastoje prave naizmjenična propuštanja saobraćaja na mostovima u Brgulama (opština Tuzla) i Dreniku (opština Srebrenik). Takođe velike štete na vozilima pričinjava i to što je sa dugih  dionica u potpunosti skinut asfalt i da se na vozila prilikom odvijanja saobraćaja lijepi mnoštvo katrana što dovodi do znatnog oštećenja vozila i pričinjavanja ogromne materijalne štete. 

Uzrok sporog odvijanja saobraćaja na pomenutoj dionici leži u činjenici da su od strane investitora na tunelu i mostovima angažovana po dva čovjeka i što se radovi izvode u jednoj (dnevnoj) smjeni što sasvim sigurno ne ulijeva nadu za brzim završetkom započetih radova. 

Situaciju usložnjava i veoma toplo vrijeme. Poslodavci Tuzlanskog kantona upućuju javni poziv investitoru Direkciji cesta FBiH da pod hitno intenzivira radove na svim objektima na pomenutoj dionici. U protivnom će uslijediti pokretanje tužbi za gubitke vremena i pričinjene štete", navedeno je u saopštenju.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.