Zavod za zapošljavanje RS

Posao za novih 5.150 radnika

  • 26.07.2018. 19:32

Šansu za posao, ove godine, sa biroa za zapošljavanje dobiće 5.150 nezaposlenih. Zavod za zapošljavanje RS za podsticaj izdvojiće blizu 18 miliona maraka. Upravni odbor udovoljio je zahtjevima privrede i tako povećao budžet za podsticaj sa dodatnih devet miliona maraka, čime se za pet odsto smanjuje broj nezaposlenih u Srpskoj.

"Gdje smo projakat povećali sa 909 pripravnika na 1.210 od ukupnog broja su djeca poginulih boraca, takođe donijeli smo odluku za projekat “Zajedno do posla”, broj lica smo povećali sa 180 na 580 i takođe zapošljavanju žena iz ruralnih krajeva donijeli smo odluku za 380 lica", kaže Miroslav Vujičić, direktor Zavoda za zapošljavanje RS.

Dosadašnja praksa pokazala je da 60 odsto pripravnika poslodavac zadrži. Zbog toga je Vlada RS odlučila da i to nagradi, tako što će uplaćeni doprinosi, poslodavcima koji su zadržali pripravnika, biti vraćeni. I ove godine, prioritet u zapošljavanju imaju djeca poginulih boraca.

"S obzirom na to da smo ovdje obuhvatili oko 200 porodica poginulih, ostaje još oko 800 i mi ćemo to u naredne dvije godine riješiti", kaže Milenko Savanović, ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS.

"Osnovni smisao bi trebalo da bude kako bi se omladina zadržala na ovim prostorima, kako smo dali šansu da ovi obrazovani, fakultetski obrazovani, dobiju šansu da odrade pripravnički staž", dodaje Boško Tomić, predsjednik Upravnog odbora Zavoda za zapošljavanje RS. 

Od sredine avgusta Zavod za zapošljavanje, uz pomoć predsjednika RS i Vlade Srbije, kreće i sa novim projektom. Podsticaj i pomoć imaće sva lica do 35 godina koja krenu u vlastiti biznis.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана