Stanovi za boračke kategorije

Porodice poginulih i RVI dobili krov nad glavom

  • 13.07.2018. 19:37

Četiri šipovačke porodice poginulih boraca i ratnih-vojnih invalida posljednjeg otadžbinskog rata dobilo je novi krov nad glavom. Vlada Srpske obezbjedila im je stanove i time je zatvorena rang lista rješavanja stambenih pitanja ove kategorije iz 2008.godine na području Šipova. Ključeve i rješenja uručio im je ministar rada i boračko invalidske zaštite Milenko Savanović. 

"Ja ću vas samo podsjetiti da smo time riješili 8260 ljudi koji su imali pravo po tom osnovu da riješe stambeno pitanje. Od toga je urađeno 3342 stana i 4914 kroz nepovratna novčana sredstva, za šta je Vlada uložila 150 miliona maraka," kaže Savanović.

"Opština se obavezala da riješi infrastrukturu zajedno sa zemljištem. Vidjeli ste da smo čak i asfalt doveli, tako da smo sve svoje obaveze izvršili, a Vlada je preko odgovarajućeg izvođača radova izvela perfektno radove. Baš sam sad razgovarao sa korisnicima, odnosno sa ljudima koji su dobili stanove, svi su veoma veoma zadovoljni, projekat je izuzetno urađen," rekao je Milan Kovač, načelnik Opštine Šipovo.

Ključeve stana nakon 20 godina podstanarskog života dobila je i Dragana Šajin. Kao supruzi borca koji je dao život za Republiku Srpsku krov nad glavom, poslije toliko vremena, znači joj mnogo.

"U ime moje porodice cjelokupne i u moje skromno ime želim da se zahvalim prvenstveno našoj trenutnoj Vladi i naročito našem načelniku, Kovaču. Da se zahvalim u ime moje porodice jer je to zbilja ogromno olakšanje," rekla je Šajinova.

U narednom periodu Vlada Reublike Srpske nastaviće rješavati stambena pitanja ratnih vojnih invalida i porodica poginulih kako u Šipovu, tako i u cijeloj RS, istakao je ministar Savanović. Vlada je do sada izdvojila preko 97 miliona maraka u ovom mandatu za rješavanje stambenih pitanja te kategorije. Vrijednost ovog projekta bila je preko 170 hiljada maraka, a opština Šipovo učestvovala je sa 35.000.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.