Čubrilović obećao podršku višečlanim porodicama

"Porodica je stub društva, a majka je stub porodice"

  • 27.05.2020. 20:47

Porodica je stub društva, a majka je stub porodice i zato su na vrhu liste prioriteta, zaključio je prvi čovjek Parlamenta Srpske Nedeljko Čubrilović nakon što je obišao trebinjska udruženja „Četiri plus“ i „Bebe“. 

Višečlane porodice su Čubriloviću iznijele svoje probleme. Prvi na listi je nezaposlenost majki sa četiri i više djece.

"Konkretno majka koja je stub porodice da ima pravo na  posao i to državni posao ukoliko ne želi da radi da ima pravo na neku nadoknadu, nacionalnu penziju ili slično", rekla je Vesna Kurtović, član Udruženja "4 plus", Trebinje.

"Ako je višečlana porodica ne mora da znači da je socijalni slučaj. A društvo treba da istakne majku kao vitalni nacionalni interes", rekao je Aleksandar Sarić, predsjednik Udruženja "4 plus", Trebinje.

Udruženje porodica sa problemom steriliteta  „Bebe“ okuplja 215 porodica, a za sada je putem vantjelesne oplodnje rođeno 128 beba. U Udruženju zahvalni za dosadšnju podršku.

"Ja sam zahvalna cijeloj Republici na tri besplatna pokušaja i našem Gradu Trebinju na jednom pokušaju. A kada nam posjete zvaničnici to nam je vjetar u leđa da nastavimo dalje", rekla je Snežana Misita, predsjednika Udruženja "Bebe" Trebinje.

Podrške će i dalje biti i ono što se obeća mora biti sprovedeno u djelo, poručuje prvi čovjek parlamenta Srpske.

"Ako već imamo i ako kažemo da je to bogatstvo jednog društva onda prema tome trebamo da se odnosimo kao prema bogatstvu. Sigurno da inicijative koje predlažu biće podržane i sa moje strane i od ljudi koje okupljam i nastojaćemo da to ne ostane na obećanjima", rekao je Čubrilović.

Čubrilović je danas okupio i stranačke kolege iz Izborne jedinice 9. DEMOS je kažu spreman da po prvi put uđe u izbornu trku, a ciljevi su jasni, jedan ili dva odbornika u svakoj lokalnoj zajednici.

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.