Štete ogromne

Poplave u Srpskoj, vanredno u Palama i Trnovu

  • Извор: АТВ
  • 05.11.2021. 19:37

"Javite se načelniku Gagoviću, tri osobe imaju, ali morate sa te strane, ne možete iz pravca Trnova", rekao je u telefonskom razgovoru Milan Novitović, direktor Republičke uprave civilne zaštite.

Toliki je haos da se malo kuda i moglo proći. Željeznica se izlila iz korita, do te mjere je podivljala da je sinoć krenula i evakuacija stanovništva. Sve do danas popodne nije se moglo od Istočne Ilidže do Trnova.

"Građani Kijeva su spašeni, među njima i jedno dijete od tri godine", rekao je Dragomir Gagović, načelnik opštine Trnovo.

"Štete su ogromne, kako na objektima, tako i na samim životinjama", rekao je Siniša Goljanin, predsjednik SO Trnovo.

Najbolje to zna Goran Golijanin. Sinoć se udavilo 130 njegovih ovaca. Uspio je da spasi samo 15ak. 

"Baterijom sam posvijetlio kroz otvorene prozore, oči su svijetlile, vidio sam da ima nešto živih i eto, uspjeli smo nešto spasiti", rekao je Goran Golijanin iz Trnova.

Kritično je bilo i kod mosta u Vojkovićima. Jedva je izdržao nalet podivljale rijeke. Kritično je bilo i u Kasindolu, na potezu prema bolnici ''Srbija''. Tamo se kasindolski potok pretvorio u bujicu koja je nosila sve pred sobom. Šete su na mnogim kućama i objektu osnovne škole.

"Jutros je bila najteža situacija kada je tu poplavilo jedno petnaestak kuća i pričinjena je materijalna šteta", rekao je Nedeljko Lubura, Kasindo.

"Proglasili smo na stranici opštine vanredno stanje, stanje prirodne nepogode Istočna Ilidža", rekao je Marinko Božović, načelnik opštine Istočna Ilidža.

Vanredna situacija je i u Palama. Miljacka je poplavila kuće i vrtiće.

"Ono što je pozitivno da se u ovom trenutku voda povlači, međutim očekujemo još padavina i upozoravamo stanovništvo da povede računa", Boško Jugović, načelnik opštine Pale.

Pale, Trnovo i Sokolac ostajali su bez struje nekoliko puta. Vjetar je kriv za kvarove, a nadležni kažu da će ekipe biti na terenu dok svako domaćinstvo ne dobije struju. 



Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)