Temperatura u blagom porastu

Ponesite kišobran: Promjenljivo oblačno, sa kišom i pljuskovima

09:10, 02.06.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) danas se očekuje nestabilno vrijeme, pretežno oblačno, lokalno sa povremenom kišom i grmljavinom.

Jutro pretežno do potpuno oblačno i suvo, lokalno oko rijeka i u kotlinama sa maglom, sa mjestimičnom kišom i po kojim pljuskom u regiji Doboja, te na području Šipova, Mrkonjić Grada i Ribnika, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske. 

Prijepodne u većini krajeva biće suvo, u Hercegovini sunčano, a povremena kiša i pljuskovi će početi poslijepodne i uveče. 

Tokom dana očekuje se blagi porast temperature. 

Najviša dnevna temperatura od 18 do 25, a u planinama od 14 stepeni Celzijusovih. 

Vjetar slab sjevernog smjera, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod. 

Temperatura izmerena u 8.00 časova: Bjelašnica četiri, Čemerno sedam, Han Pijesak, Ivan Sedlo i Sokolac devet, Gacko i Kalinovik 10, Foča, Višegrad, Bugojno i Sarajevo 12, Šipovo, Bileća, Mrkonjić Grad, Nevesinje, Rudo, Jajce i Srebrenica 13, Novi Grad, Mrakovica, Ribnik, Gradačac, Grude, Livno, Trebinje, Tuzla i Zvornik 14, Krupa na Uni, Doboj i Prijedor 15, Mlječanica, Banjaluka, Bihać, Bijeljina, Brčko i Sanski Most 16, Srbac, Gradiška, Mostar i Neum 17 stepeni Celzijusovih. 

Padavine u protekla 24 časa: Tuzla i Jajce 49 litra po metru kvadratnom, Šipovo 44, Bijeljina 43, Zenica 40, Zvornik 35, Doboj 34, Bugojno 32, Ribnik 27, Mrkonjić Grad 24, Trebinje 15, Livno i Ivan Sedlo 14, Gradačac 12, Bjelašnica devet, Sarajevo i Han Pijesak osam, Banjaluka sedam.