Doboj

Pomoć za sufinansiranje potpomognute oplodnje za šest bračnih parova

  • 08.09.2020. 17:57

Prvih šest parova kojma će grad Doboj sufinansirati biomedicinski potpomognutu oplodnju, dobilo je rješenja o sufinansiranju. Iznos od po 4.000 maraka biće uplaćen na račun klinike koju izaberu.

Parovi su se javili na prvi javni poziv koji je raspisala Gradska uprava. Bojana Đuričić bila je među njima. Za potomstvo se bori devet godina.

"Ja već četvrti put idem na postupak, nadam se da će biti uspješan, a opet ako ne bude idemo dalje", rekla je Bojana Đurićić. 

Gradonačelnik im je poželio sreću u nadi da se ponovo okupe, sa novim sugrađanima. Poziv za parove, koji vode istu borbu je i dalje otvoren. 

"Poruka da ne odustaju, da se preko udruženja "Novi život" aktiviraju. Svim ljudima koji imaju potrebe za potpomognutom oplodnjom grad Doboj će u naredno periodu stajati na raspolaganju, naravno da ćemo izdvajati sredstva u skladu sa skupštinskom odlukom", istakao je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja. 

U udruženju koje broji 26 parova su zadovoljni što se Doboj pridružio gradovima koji finansiraju, ili sufinansiraju, vantjelesnu oplodnju. Raduje ih još jedna činjenica. 

"Ali bih da naglasim da je jedan od rijetkih gradova, koji nije postavio starosnu granicu kada su u pitanju žene što je vrlo bitno jer smo mi na ovaj način podstakli i one parove koji su odustajali i bili pred odustajanjem, da nastave borbu ka potomstvu", naglasila je Aleksandra Sofrenić, Predsjednik Udruženja porodica sa problemom steriliteta "Novi život". 

Dobojska skupštinaje je na sjednici 14. jula usvojila odluku da grad bračnim parovima sa po 4.000 KM sufinansirani troškove jednog postupka biomedicinski potpomognute oplodnje. Starosna granica za žene je 49 godina. Korisniici se javljaju na konkurs, koji se za tekuću godinu, objavljuje u prvom kvartalu i ostaje otvoren do 30. novembra, odnosno do utroška budžetom planiranih sredstava. 
 

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм