Lazar Stanišljević

Pomišljao na samoubistvo: Banjalučanin sada vjeruje u život zahvaljujući poznatom hrvatskom novinaru

19:43, 27.01.2020.
Izvor: Srpskainfo.com
Lazar Stanišljević arhitekta iz Banjaluke, prije samo nekoliko mjeseci pomišljao je da skoči sa devetog sprata, sada se međutim liječi od depresije, a za sve je, kaže, zaslužna emisija poznatog hrvatskog urednika i voditelja Aleksandra Stankovića “Nedjeljom u 2”.

On ističe da su ga bukvalno dva koraka dijelila da sa balkona završi agoniju u kojoj se u tom trenutku nalazio.

Sve je, kaže Lazar, počelo prije dvije godine, liječio se psihoterapijom, ali posljednjih 4-5 mjeseci počeo je primjećivati ogromne promjene u ponašanju i generalno u svom psihičkom stanju.

Sve je to trajalo 3 do 4 mjeseca, dok nije pogledao “Nedjeljom u 2”, a tema emisije je bila depresija.

“Nakon toga potražio sam pomoć neuropsihijatra i rezervisao termin. Danas se osjećam sjajno, bezbroj puta bolje nego prije mjesec i po dana. Liječenje još traje, nije gotovo, ali sam potpuno optimističan da će sve biti u redu”, pozitivnog je stava Stanišljević.

Podsjetimo, Aleksandar Stanković je u emisiji od 24. novembra 2019, ugostio nekoliko osoba koje su slobodno progovorile o svojoj borbi protiv depresije.

Njihova iskustva doprijela su do mnogih, a ovaj Banjalučanin ubrzo se javio voditelju sa pismom zahvalnosti.

“Poštovani gospodine Stankoviću, osjećam potrebu da Vam se zahvalim. Naime, nakon što sam odgledao Vašu emisiju emitovanu na temu depresije odmah sam pozvao kliniku i rezervisao termin kod neuropsihijatra. Dobio sam dijagnozu klinička depresija sa poremećajem anksioznosti. Danas mi je treći dan od kako su antidepresivi počeli djelovati. Danas je treći dan kako apsolutno vjerujem da moje liječenje počinje. Ovo je treća sedmica kako pijem antidepresive. Prije mjesec dana stajao sam na rubu svoje terase na devetom spratu i tek tako pomislio da skočim. Niti dan danas ne znam zašto nisam. Srećom”, naveo je, između ostalog, ovaj mladi čovjek.

Želeći ga zaštititi, redakcija je objavila njegov lažni identitet, međutim Lazar je sada odlučio javno da progovori.