Derventa

Položen kamen temeljac za dogradnju predškolske ustanove

  • 31.08.2018. 20:02

Dolazi kraj listama čekanja na mjesto u vrtiću u Derventi. Počinje dogradnja centralnog objekta, a na površini od 500 kvadrata biće mjesta za još tri uzrasne grupe. 

Uz 150 mališana u postojećem objektu, u novom će boraviti još 70 djece. 

"Zato što smo unazad tri četiri godine imali broj povećan na listama  čekanja od 100 djece dalje što želim reći je da je značaj veliki samim tim što ćemo zaposliti nove vaspitače mladi kadar u početku će to biti 6 vaspitača", kaže Gordana Simić, direktorica JU obdanište „Trol“ Derventa.

Ugovor je potpisan, kamen temeljac položen. Na dogradnji će raditi lokalno preduzeće. Nadaju se da će ispoštovati rok od 120 dana. 

"Vremenski uslovi će diktirati da li će to biti u tom roku nastojaćemo da se uklopimo", kaže Dragoljub Ćustić, direktor preduzeća „Ehta –r“  Derventa.

Sredstva za gradnju je obezbijedila Vlada Srpske. Vrtić je jedan od projekata, koje Vlada ove godine u Derventi finansira sa milion maraka. 

"Mi smo odlučili da je to obdanište od 400.000 i skoro u tri hiljade smo se uklopili. Da je to gradski park od 350.000 i pomoćni travnati teren na Tekstilčevom igralištu vrijednosti 250.000", rekao je Milorad Simić, načelnik opštine Derventa. 

U infrastrukturu na području Dervnete do kraja godine biće uloženo oko 4 miliona maraka. Osim Vlade i lokalnog budžeta neke od projekata finasirai UNDP, koji će zamijeniti stolariju i rekonstruisati krov derventskog vrtića.

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.