Požar u Istočnoj Ilidži

Policajci junaci spasili dva dječaka

  • 12.03.2019. 19:24

Dva dječaka, od sedam i devet godina, juče su spasena brzom intervencijom policije iz Istočnog Sarajeva. Požar je izbio na posljednjem spratu stambene zgrade u Istočnoj Ilidži, a dim je uočila patrola koja je odmah krenula prema stanu. Mirza  Karović i Dobro Skakavac prvi su došli do dječaka i protivpožarnog aparata.

"Ušli smo unutra i na stubištu zatekli već jedno dijete koje je dozivalo i tražilo brata. Po ulasku u taj stan zatekli smo drugo, evakuisali, s obzirom na to da smo uočili unutra da je televizija radila, pomislili smo da ima još neko," rekao je Mirza Karović, policijski službenik MUP-a RS.

"Djeca su spasena i to je najveća satisfakcija da ste nekome pomogli, što bi uradio svako od nas građana, da dođete u situaciju da osjetite da možete da pomognete, imate taj minut ili pola, iskorsitićete to pokušavajući da spasite, ne razmišljajući o sebi," kaže Dobro Skakavac, pomoćnik komandira u policijskoj stanici Istočno Sarajevo. 

Zbog bolova u grudima, hrabri policajci su prebačeni u kasindolsku bolnicu. Danas se dobro osjećaju.

"Sad su stabilni, nisu životno ugroženi, dobrog su opšteg stanja," potvrdila je dr Anita Kovačević, specijalista u bolnici Istočno Sarajevo.

Načelnik Policijske uprave Istočno Sarajevo danas je posjetio kolege. 

"Rukovodioci i inspektori i policajci, njih je ukupno bilo sedam, niko nije mario za svoje živote da spasu dva mlada života i na tome im čestitam," rekao je Branimir Šehovac.

Stan u kome je izbio požar danas je bio prazan. Komšije kažu: "Da nije bilo policajaca, ko zna šta bi bilo sa djecom, ali i sa cijelom zgradom." 

Policajci su na mjesto događaja stigli prije vatrogasaca. Protivpožarnim aparatom spriječili su da se vatra proširi na ostale stanove.

Što se građana tiče, policajci su pravi heroji. 

"Policija Republike Srpske spasila je djecu iz zapaljenog stana, svaka im čast." 
"Mislim da su u jako brzom vremenskom periodu stigli tu."
"Čuli smo da je djecu spasila, i jeste spasila, policija," rekli su građani Istočne Ilidže.

Karović i Skakavac ostaju pod ljekarskim nadzorom. Kad izađu iz bolnice, u Policijskoj upravi Istočno Sarajevo biće upriličen prijem za sve koji su učestvovali u spasavanju dječaka.