Banjaluka

Pokloni za prve bebe rođene u 2019. godini

  • 01.01.2019. 19:48

Prva rođena beba u 2019. je dječak, rođen pola sata nakon ponoći, sin Hazeme Alimanović iz Modriče. Dvadesetak minuta kasnije rodila se i prva djevojčica, Banjalučanka Ema Đurašinović, kći Jasne. Sve je proteklo bez komplikacija, kažu ljekari.  Bebe i majke se osjećaju dobro. 

"Moram malo i da se našalim porodilište odlučno, pedijatrijska služba dobra, natalitet veoma bitan i da poručim budućim roditejima da je sve na njima", rekao je Vlado Đajić, direktor UKC-a. 

"Ono što je kuriozitet ovih porođaja je da su to vrlo mlade porodilje. Porodilja 2002 , Đurašinović 2000 godine tako da je i to neka poruka", kaže Vladimir Perendija, ginekolog.

Za prvog dječaka  poseban, tradicionalni poklon od predsjednice Srpske, zlatnik i prigodni darovi kao znak pažnje. Ovo je najljepši način da počnete novu godinu, na mjestu gdje se rađaju novi građani Srpske, kaže predsjednica.  

"Zadovoljstvo je naravno što imamo i dobru uslugu, odvdje u UKC , osposobljen tim, a dekvatnu opremu i što možemo da kažemo da je naš zdravstveni sektor razvija u korak s vremenom. Mnogo smo uložili ovdje", kaže Željka Cvijanović.

Prvu rođenu Banjalučanku, u duhu tradicije darivao je prvi čovjek grada. Igor Radojičić upoznao je i darivao najmlađu sugrađanku Emu Đurašinović iz naselja Verići. 

"Jutros je to jedna divna djevojčica koja je vrlo mirno pratila svoje prve trenutke slave, čestitali smo majci grad tradicionalno daruje zlatnik i novčani iznos. Na taj način podsjećajući između ostalog na potrebu  da obratimo pažnju na naše najmlađe sugrađane i na naš demografski razvoj", kaže Radojičić. 

Najmlađa Banjalučanka dobila je poklon od Komercijalne banke u iznosu od 500 maraka. Poruka je jasna natalitet je važan, svaka novčana i bilo kakva druga pomoć je dobrodošla

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?