PU Banjaluka

Pojačana kontrola u saobraćaju sa akcentom na odnos pješak-vozač

  • 31.07.2018. 13:53

Policijski službenci Policijske uprave Banjaluka su 26. i 27. jula 2018. godine, na području koje operativno pokrivaju, vršili pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu odnosa pješak-vozač.

U pomenutom periodu ukupno je kontrolisano 346 vozača i 145 pješaka. Ukupno su 162 vozača sankcionisana zbog počinjenog prekršaja nepropuštanja pješaka prilikom prelaska kolovoza. Sankcionisano je i 145 pješaka zbog počinjenih prekršaja prelaska kolovoza za vrijeme dok je taj prelazak zabranjen semaforom i „prelaska kolovoza mimo pješačkog prelaza.

Analizirajući stanje bezbjednosti saobraćaja, uočeno je da su pješaci najugroženija kategorija učesnika u saobraćaju u smislu da je povećan broj povrijeđenih pješaka u saobraćajnim nezgodama. 

Policijski službenici preduzimaju preventivne i represivne mjere sve sa ciljem održavanja, ali i poboljšanja opšteg nivoa bezbjednosti u saobraćaju. 

Policijska uprava Banjaluka apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju zakonske odredbe iz oblasti bezbjednosti saobraćaja na putevima, a posebno na vozače da brzinu kretanja vozila prilagode opštim uslovima i stanju na putu uz posebnu pažnju usmjerenu prema pješacima, a pješacima se ukazuje na neophodnost korišćenja obilježenih pješačkih prelaza ili posebno izgrađenih prelaza prilikom prelaska kolovoza, a sve kako ne bi došlo do neželjenih posljedica.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.