Većina puteva prohodna

Pojačan saobraćaj na graničnim prelazima, izbjegavajte putovanja u najtoplijem dijelu dana

  • Извор: СРНА
  • 01.08.2021. 09:31

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH većina puteva jutros je prohodna, a vozačima se savjetuje da zbog velikih vrućina izbjegavaju putovanja u najtoplijem dijelu dana, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog pravca Kotor Varoš-Obodnik zbog izgradnje mini-hidroelektrane, te na putu Dobro Polje-Miljevina zbog izvođenja radova na sanaciji klizišta.

Zbog izvođenja radova izmijenjen je režim saobraćaja u tunelima Čemerno (na pravcu Brod na Drini dva-Vrba), Čeljigovići (na putu Lapišnica-Ljubogošta) i Stambolčić (na dionici Pale-Podgrab), te na dionici regionalnog puta Tedin Han-entitetska granica (Križ).

Režim saobraća izmijenjen je i zbog izgradnje kružne raskrsnice u Vlasenici, na spoju magistralnih puteva Milići-Vlasenica-Han Pijesak i Vlasenica-Tišča.

Izmijenjen je režim saobraćaja i na dionici Crna Rijeka-entitetska granica (Ugar) zbog radova u tunelu “Ugar”, kao i na pravcu Rudanka-Doboj na spoju ovog magistralnog pravca i prilaznog puta prema petlji Rudanka, na auto-putu “9. januar”.

Povremene obustave saobraćaja u periodu od 7.00 do 17.00 časova biće na snazi na dionici regionalnog puta Jezero-Šipovo zbog radova na rekonstrukciji puta.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje automobili saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Povremene polučasovne obustave saobraćaja zbog deminiranja terena aktivne su na dionici magistralnog puta M-I 111 na lokalitetu mjesta Vojkovići, u Ulici 2. sarajevske brigade– Krupac (Ulica ravnogorska) u vremenu od 8.15 do 15.00 časova.

Saobraćaj je zbog klizišta obustavljen na dionici regionalnog puta Mrakovica-Podgradci, dok se zbog odrona na pravcu Kozarac-Mrakovica odvija naizmjenično, jednom trakom.

Na regionalnom putu Čajniče-Miljeno u mjestu Luke saobraćaj se zbog aktiviranja klizišta odvija oteženo, jednom saobraćajnom trakom, a na regionalnoj dionici Stari Majdan-Lamovita dolaziće do izmjene u odvijanju saobraćaja zbog izvođenja radova.

Prevoz vangabaritnog tereta odvijaće se do 9. avgusta na pravcu entitetska granica Stanić Rijeka-Doboj-Derventa-granični prelaz Brod, entitetska granica Caparde-granični prelaz Karakaj od 2. do 14. avgusta, entitetska granica Banj Brdo-granični prelaz Rača od 4. do 13. avgusta, entitetska granica Ledenice-Crkvina-granični prelaz Šamac od 5. do 10. avgusta.

U Federaciji BiH u toku su radovi u tunelu Crnaja na pravcu Konjic-Jablanica zbog čega se u vremenu od 20.00 do 5.00 časova saobraćaj odvija jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, kao i u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija na dionici Simin Han-Caparde, gdje se saobraćaj od 22.00 do 6.00 časova obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava.

Zbog aktuelnih radova sporije se saobraća na dionicama Srebrenik-Orašje (Ćehaje) i Hutovo-Stolac (Cerovica).

Pojačan je promet vozila pri izlasku iz BiH na graničnim prelazima Velika Kladuša, Gorica, Doljani, Gabela Polje, Deleuša i Hum, na prelazima Brod, Rača i Šepak na ulasku u zemlju, a u oba smjera na prelazima Gradiška, Gradina i Zupci.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић