Konfederacija sindikata tvrdi

Pogrešan način sistematizacije u ŽRS

  • 19.07.2019. 11:23

Konfederacija sindikata Republike Srpske tvrdi da će način na koji Uprava "Željeznica Republike Srpske" pokušava da sistematizuje radna mjesta "dovesti u pitanje radni status velikog broja zaposlenih i ugroziti finkcionalnost pojedinih organizacionih cjelina preduzeća".

Iz Konfederacije je saopšteno da je izjava generalnog direktora "Željeznica" Zorana Ilinčića, u kojoj tvrdi da su razgovori o kolektivnom ugovoru zaustavljeni na zahtjev sindikata sve dok ne bude urađena nova sistematizacija, netačna. 

"Smatramo i da je obmanjivanje javnosti i radnika i informacija da planiraju povećanje plata u idućoj godini jer to povećanje je i moguće izvršiti podizanjem koeficijenata koje smo i sada zahtijevali kako bi svi zaposleni ostvarili obećano povećanje od 50 KM", tvrde iz Konfederacije sindikata. 

Iz Konfederacije ističu da, ukoliko je Ilinčić orijentisan prema prosperitetu "Željeznica", onda bi odmah trebalo da identifikuje pojedince koji su preduzeće doveli u sadašnju poziciju. 

Iz Konfederacije sindikata apeluju da Okružno tužilaštvo i pravosudni organi Srpske hitno postupe po krivičnoj prijavi sindikata, jer je, kako navode u saopštenju, sve manje vremena za spas "Željeznica Republike Srpske". 

Generalni direktor "Željeznica" Ilinčić poručio je u srijedu, 17. jula, da je uprava ovog preduzeća u svom planu poslovanja za tekuću godinu predvidjela i povećanje ličnih primanja zaposlenih radnika i negirao medijske navode sindikalnih organizacija da Uprava ŽRS-a ne preduzima aktivnosti po tom pitanju. 

"U skladu sa tim, pokrenuli smo razgovore, kao neko trajno rješenje za to uvećanje, oko kolektivnog ugovora. Na zahtjev sindikata ti razgovori su zaustavljeni dok ne bude urađena nova sistematizacija", rekao je Ilinčić novinarima.

Тагови:
  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм