Vaksršnji i Prvomajski praznici

Pogledajte koji su neradni dani u Republici Srpskoj

12:21, 22.04.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
 Za pravoslavne vjernike u Republici Srpskoj neradni dani biće Veliki petak - 26. april, Vaskrs - 28. april i Vaskršnji ponedjeljak - 29. april.

Pravoslavni vjernici u danima Vaskrsa imaju pravo na plaćeni izostanak sa radnog mjesta prema Zakonu o praznicima Republike Srpske, saopšteno je iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave Srpske. 

Neradni dani povodom Međunarodnog praznika rada su 1. i 2. maj, te 9. maj, kada se obilježava republički praznik - Dan pobjede nad fašizmom. 

U dane praznika Republike ne rade republički organi i organizacije, organi jedinice lokalne samouprave, preduzeća, ustanove i druge organizacije i lica koja profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti, navodi se u saopštenju Ministarstva uprave i lokalne samouprave. 

U saopštenju se navodi da će načelnik opštine, odnosno gradonačelnik odrediti koja su preduzeća, ustanove i druge organizacije sa područja jedinice lokalne samouprave dužni da rade i u dane praznika Republike i u kom obimu radi zadovoljenja neophodnih potreba građana.