Poplave

Počinje sanacija kuća u Srpcu

  • 31.12.2018. 19:33

Počinje sanacija 49 kuća u opštini Srbac i okolini koje su oštećene u poplavama 2014. godine. Đurđevići iz sela Lilić konačno su dočekali početak radova. Poplave su im nanijele veliku štetu, a u oštećenoj kući punoj vlage, živjeli su godinama. Radovi na njihovom domu su počeli 1. decembra, u šta je uloženo oko 20 hiljada maraka.

 "Vrijedno rade. Krov su mi sanirali prije snijega, radili su mi unutra keramiku, unutrašnju i vanjsku slotariju, krečenje. Mislim da će biti do 20-og januara sanirano do kraja," rekla je Milica Đurđević.

Ugovor za sanaciju potpisalo je 40 vlasnika domova, a njih još devet prvo mora riješiti imovinsko-pravne odnose i druge procedure, a zatim slijedi potpisivanje. Za šest porodica, kaže načelnik opštine Srbac, potpuna izgradnja novih kuća počinje na proljeće. 

"Radovi su u toku. Jedan broj radova na domaćinstvima, od ovih 40 sporazuma što je potpisano, su već završeni, a u većem broju domaćinstava još su u toku, s tim što je realno očekivati da će negdje, do najkasnije polovine februara, svi radovi, kada je u pitanju sanacija porodičnih domaćinstava, biti završeni," kaže Mlađan Dragosavljević, načelnik opštine Srbac. 

Sve radove finansira Evropska unija, u saradnji sa Vladom Republike Srpske i Federacijom Bosne i Hercegovine, a sprovodi Razvojni program Ujedinjenih nacija. Ukupna vrijednost radova u opštini Srbac i okolini iznosi oko pola miliona maraka. 

Тагови:
  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм