Potpisan memorandum

Počinje izgradnja zaobilaznica oko Bratrulca

  • 24.07.2018. 13:57

U Bratuncu je danas potpisan memorandum o razumijevanju između preduzeća "Putevi Republike Srpske" i opštine Bratunac u vezi sa realizacijom projekta izgradnje zaobilaznice Bratunac.

Memorandum su potpisali vršilac dužnosti direktora preduzeća "Putevi Srpske" Nenad Nešić i načelnik Bratunca Nedeljko Mlađenović, u prisustvu ministra saobraćaja i veza Republike Srpske Neđe Trninića. 

Trninić je rekao da je ovim memorandumom definisano pitanje izrade neophodne tehničke dokumentacije za izgradnju zaobilaznice koju će graditi "Putevi Srpske", izrazivši nadu da će ta aktivnost biti završena i da će iduće godine početi izgradnja. 

"Izgradnjom zaobilaznice oko Bratunca kompletirao bi se projekat izgradnje putne infrastrukture prema novom graničnom prelazu i mostu na Drini", pojasnio je Trninić. 

Trninić je najavio da će, osim izgradnje pristupnih puteva prema novom mostu "Bratoljub" koji su u toku, ove godine "Putevi" rekonstruisati nekoliko bratunačkih ulica i sanirati klizište kod Kravice, a da će uskoro početi radove na rekonstrukciji regionalnog puta Drinjača-Bratunac-Skelani. 

Vršilac dužnosti direktora preduzeća "Putevi Srpske" Nenad Nešić je nakon potpisivanja memoranduma rekao da će izgradnja zaobilaznice omogućiti bolje povezivanje Bratunca sa ostalim dijelovima Republike Srpske i Srbijom, te brže i bolje odvijanje saobraćaja na zajedničkom graničnom prelazu za Srbiju i BiH kod novog mosta "Bratoljub". 

On je rekao da će danas sa Trninićem i Mlađenovićem posjetiti gradilište pristupnih puteva prema novom mostu koje gradi ovo preduzeće, navodeći da su ti radovi pri kraju, te da je 900 hiljada KM sredstava obezbijedila Vlada Srpske. 

Prema Nešićevim riječima, za 10 dana će početi rekonstrukcija regionalnog puta Drinjača-Bratunac-Skelani. 

Načelnik opštine Bratunac Nedeljko Mlađenović rekao je da će nakon izgradnje saobraćajnica i mosta Bratunac-Ljubovija finalni projekat putne infrastrukture na ovom području biti izgradnja zaobilaznice oko Bratunca. 

On kaže da je u toku izrada regulacionog plana za izgradnju zaobilaznice, a današnjim memorandumom definisane su dalje aktivnosti na izradi projekta za zaobilaznicu. 

Prema riječima Mlađenovića, projekat bi trebalo da bude završen naredne godine i njime će biti definisan način finansiranja izgradnje zaobilaznice, nakon čega će se pristupiti izboru izvođača i izgradnji. 

Mlađenović je izrazio zahvalnost Vladi i "Putevima Srpske" za podršku ovom projektu koji će omogućiti kvalitetno saobraćajno rješenje, bolje funkcionisanje i bezbjedniji saobraćaj kroz Bratunac. 

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)