Mile Međed

Početkom iduće godine novi zakon o zaštiti i spasavanju

  • 22.08.2018. 13:52

Direktor Republičke uprave Civilne zaštite Mile Međed rekao je da bi početkom iduće godine u parlamentu Republike Srpske trebalo da bude usvojen novi zakon o zaštiti i spasavanju kojim je predviđeno jačanje spasilačkih jedinica i koji je prilagođen evropskim propisima.

Nakon otvaranja okruglog stola u Banjaluci o novom zakonu o zaštiti i spasavanju u Republici Srpskoj, Međed je rekao novinarima da će novim zakonom nastojati da se obezbjedi kvalitetan i trajan način finansiranja Civilne zaštite, odnosno sistema zaštite i spasavanja na čitavom prostoru Republike Srpske. 

"Novim zakonom je predviđeno da se kvalitenije uredi sistem zaštite i spasavanja na republičkom i lokalnom nivou, te da se više radi na jačanju preventive i inspekcijskog nadzora", istakao je Međed. 

On je podsjetio da su spasilačke jedinice na vodi i pod vodom i pumpe visokog kapaciteta imale značajan doprinos u odbrani od martovskih poplava u Gradišci, Srpcu, Brodu i Dubici. 

U radu okruglog stola učestvuju predstavnici ministarstava, vladinog i nevladinog sektora, organizacija i udruženja iz oblasti civilne zaštite. 
 

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)