Saradnja Srbije i Srpske

Početkom godine novi most u Čelincu

  • 18.07.2018. 19:49

Početkom iduće godine Čelinac će krasiti novi most. Sve će finansirati Vlade Srpske i Srbije. Radovi bi trebalo da počnu krajem avgusta. Stari most koji je oštećen u poplavama 2014. djelimično je saniran. Novi im je, kaže načelnik opštine, neophodan. 

"Sa izgradnjom novog mosta mi ćemo riješiti dva problema. Imaćemo most koji je statičan i kvalitetan, i imaćemo most koji će obezbjediti znatno veću propusnu moć. Projektnu dokumentaciju smo već ranije završili. Radi se o mostu raspona 48 metara, a širina je 16 metara. Projektovana cijena mosta je 1,5 miliona maraka i mi smo trenutno u fazi izbora najpovoljnijeg ponuđača," rekao je Momčilo Zeljković. 

Vlada Srpske obezbjeđuje milion, a Srbije pola miliona maraka. U Čelincu očekuju da će izvođača radova izabrati kroz mjesec dana i planiraju da odmah počnu sa radovima. Kako most zovu srce grada, novi će mnogo značiti stanovnicima Čelinca.

"Bilo je tu dosta štete narod je sve to pretrpio. Značiće mnogo za naš narod," kaže jedan od Čelinčana. 
"Puno, puno. Valjda neće biti poplave više, valjda će to biti drugačije," podržava ga sugrađanin.
"Treba treba, ovaj most je već oštećen," slažu se mještani ove opštine.

Ovo je jedan od projekata koji se finansira višemilionskom donacijom Vlade Srbije namijenjenoj velikom broju lokalnih zajednica u Srpskoj, od Novog Grada do Trebinja.

Prije četiri godine, za vrijeme poplava, Čelinac je pretrpio štetu od 18 miliona maraka, što je tri puta više nego njihov godišnji budžet. Načelnik opštine kaže da će, nakon što izgrade novi most, sva šteta biti sanirana. 

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок