Teslić

Počeo sa radom Specijalistički centar Banja Vrućica

  • 29.10.2019. 13:48

U Tesliću je danas otvoren "Specijalistički centar Banja Vrućica u okviru istoimenog Zdravstveno-turističkog centra.

U Tesliću je danas otvoren "Specijalistički centar Banja Vrućica u okviru istoimenog Zdravstveno-turističkog centra.

Direktor Specijalističkog centra Spomenka Paurević rekla je da ova ustanova pruža usluge primarne zdravstvene zaštite, kao i specijalističke - kardiologije, dermatologije, interne medicine, reumatologije, te radiologije.

"Prateći potrebe pacijenata nastojaćemo da im u dogledno vrijeme obezbijedimo adekvatnu zdravstvenu uslugu", istakla je Paurevićeva.

Ona je dodala da je ova ustanova sklopila ugovor sa Fondom zdravstvenog osiguranja Srpske, pa će zdravstvene usluge moći da koriste i osiguranici.

Direktor Banje Vrućice Dragan Bogdanić rekao je novinarima da će zdravstvene usluge u specijalističkiom centru, koji se nalazi u Ulici Svetog Save, pružati radnici Banje Vrućice i da centar nije konkurencija lokalnom Domu zdravlja, već se njihove usluge nadopunjuju.

On je naglasio da se ukazala potreba da građani zdravstvene usluge dobijaju u samom gradu, da ne bi bio remećen ustaljeni raspored prijema pacijenata u banjskom kompleksu.

"Ovo je naš doprinos u razvoju primarne zdravstvene zaštite, razvojem porodične medicine sa svim pratećim konsultantskim službama, stomatologijom. U naredna dva mjeseca otvorićemo i apoteku koja će raditi 24 časa", naveo je Bogdanić.

Današnjoj svečanosti prisustvovao je i predsjednik Udruženja penzionera Republike Srpske Rade Rakulj.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.