Vikimedijina zajednica Republike Srpske

Počelo takmičenje u pisanju članaka "Upoznaj Srpsku"

  • 15.11.2018. 11:00

"Vikimedijina zajednica Republike Srpske" organizuje takmičenje u pisanju članaka na srpskom jeziku na "Vikipediji" pod simboličnim nazivom "Upoznaj Srpsku", čiji cilj je povećanje broja kvalitetnih članaka o Republici Srpskoj.

Iz "Vikimedijine zajednice" saopšteno je da je takmičenje počelo danas i da će trajati do 15. decembra, te da je tematski usmjereno ka stvaranju sadržaja u vezi sa Republikom Srpskom na "Vikipediji" kao jednom od najvećih i najposjećenijih sajtova današnjice. 

Članci treba da budu napisani u skladu sa "Vikipedijinim" smjernicama, enciklopedijskim stilom i pravilima takmičenja. 

Stručni žiri će ocijeniti članke, a tri takmičara sa najviše bodova biće nagrađena vrijednim nagradama, istaknuto je u saopštenju. 

U okviru projektnih aktivnosti biće održan uređivački maraton i foto-tura. 

Ovogodišnje prateće projektne aktivnosti biće relizovane u Višegradu, u saradnji sa Srednjoškolskim centrom "Ivo Andrić" u ovoj opštini, kao i Foto-klubom Višegrad, te višegradskim Opštinskim odborom Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta". 

Osim partnera iz Višegrada, projekat je podržan i od urednika banjalučkog veb-sajta "Srbi u BiH - kroz epohe i sudbine". 

U saopštenju je navedeno da će uporedo sa realizacijom projektnih aktivnosti u Republici Srpskoj, međunarodni partneri - "Vikimedija Levant" i "Vikimedijina korisnička grupa Grčka" organizovati uređivačke radionice posvećene Republici Srpskoj. 

Projekat se realizuje u organizaciji "Vikimedijine zajednice Republike Srpske", a pod pokroviteljstvom "Zadužbine Vikimedija" /Wikimedia Foundation/. 

Тагови:
  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.