Počelo čišćenje potoka Liješanj

  • 29.10.2020. 18:58

Mašine su na terenu i čiste potok Liješanj u dužini od kilometar i 600 metara. Vodootok, koji prikuplja oborinske vode i za kratko vrijeme nabuja,  prijetnja je stanovništvu Usore. Saniran je nakon poplave 2014. ali je neophodno održavanje.  

"Da bi spriječili izlivanje potoka Liješanj redovno da se vrši čišćenje njegovo održavanje, a sve u cilju da zaštitimo građane“, kaže Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja. 

U dobojskoj Civilnoj zaštiti kažu da Liješanj nije jedini vodotok koji će se uređivati ove jeseni. Raspisan je tender za čišćenje korita rijeke Lukavice u dužini od kilometar i po.

"Znamo da svaki put kada se dese velike padavine, dolazi do prekidanja putne komunikacije na tom dijelu i stvara velike probleme za mještane tog dijela Trebave“, kaže Nenad Ostojić, Civilna zaštita Doboj.

Vode Srpske taj projekat finansiraju sa 49 procenata, 51 odsto izdvaja grad Doboj. Projekat uređenja korita rijeke Bosne je konačni cilj, kada je u pitanju zaštita grada od poplava. 

"Ali ono što je primarno naše opredjeljenje da od ušća rijeke Usore do autoputa do Bara, da bude potpuno uređeno korito da grad može izaći na rijeku Bosnu, da se pored Bosne prave sadržaji koji su potrebni od keja šetališta, biciklističkih staza“, kaže Jerinić. 

Projekat se u saradnji sa Vladom Srpske realizuje u tri faze. Radovi u Barama i Kostajnici, koji su dio prve, već traju. Sve će koštati oko 50 miliona maraka a namjera je da se završiu naredne 4 godine.

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)