Novi Grad

Počela "Una regata"

  • 28.07.2018. 17:03

U Blatni kod Novog Grada danas je počela 7. međunarodna "Una regata - lađom niz Unu" na čijem početku je na vodi bilo oko 500 učesnika.

Direktor Turističke organizacije Novi Grad Momir Kovačević rekao je da nepovoljni vremenski uslovi nisu uticali na učesnike. 

"Bez obzira na vodostaj koji je više nego što je to obično u ovo doba godine, mutnu i hladnu vodu, raspoloženje ekipa je dobro i nadamo se da će to biti jedno lijepo druženje za sve učesnike", rekao je on. 

Zamjenik načelnik opštine Bojan Lukač istakao je da je regata značajna turistička manifestacija za ovu opštinu. 

"Regata je na kraju programa Petrovdanskih dana, manifestacija povodom Petrovdana - Dana i krsne slave naše opštine. Ona je posebno značajna za turističku promociju Novog Grada jer su danas osim ekipa iz susjednih opština sa nama i gosti iz Srbije i Hrvatske", rekao je Lukač. 

Udruženje "Grin tim" iz Novog Grada ima danas ekipu na regati i učesnicima su podijelili majice na kojima je natpis o protivljenju izgradnji odlagališta radioaktivnog otpada na lokaciji Trgovska gora u Hrvatskoj, u neposrednoj blizini Novog Grada i rijeke Une. 

"Ova manifestacija promoviše rijeku Unu, a mi želimo ukazati na opasnost - najavu izgradnje odlagališta radioaktivnog otpada, čemu se odlučno protivimo", rekao je predsjednik udruženja Mario Crnković. 

Zbog nevremena u četvrtak, 26. jula, popodne u gornjem toku rijeke Une u Unsko- sanskom kantonu, voda je i danas zamućena, a njena temperatura je samo 18 stepeni Celzijusovih. 

Učesnici će prvog dana imati dva odmora, prvi u Dobretinu u opštini Dvor i drugi u naselju Mlakve kod Novog Grada. 

Dolazak na gradsku plažu Ada u Novom Gradu planiran je oko 19.30 časova. 

U prigodnom programu na Adi, večeras će biti uručena priznanja "Unska sirena" i "Unski Neptun", a od 21.00 čas počinje koncert. 

Manifestacija se nastavlja sutra od 12.00 časova kad učesnici sa gradske plaže Ada kreću prema Hrvatskoj Kostajnici, uz odmor u Unčanima i Kostajnici.  
 

Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.