Vožnja više neće biti avantura

Počela rekonstrukcija puta Trebinje-Ljubinje

  • 26.10.2019. 19:43

Konačno se krenulo u rješavanje gorućeg problema Hercegovine. Vožnja putem od Trebinja do Ljubinja više neće biti avantura. Planirano je da se ovaj putni pravac u potpunosti rekonstruiše. Radovi su počeli.

Mašine su konačno na terenu, u toku su pripremni radovi i poravnavanje puta od Trebinja do Ljubinja. Zvanično kako kažu u "Putevima" radovi počinju tek sljedeće sedmice. Plan je da se rekostruiše 59 kilometara ove putne dionice.

Sve će to koštati oko 12,5 miliona maraka, a izvođač radova je preduzeće Hercegovina Putevi. Građani su iznenađeno i sa oduševljenjem dočekali mašine na ovom putu. Kažu bilo je i vrijeme.

Papirologija, izbor nadzornog organa i javne nabavke problemi su zbog kojih radovi nisu počeli 15 septembra kako je bilo planirano kaže prvi čovjek Puteva Srpske. Nenad Nešić se nada da će sve biti završeno i prije roka.

"S obzirom da krećemo malo kasno pri kraju je građevinska sezona mi ćemo u ovoj godini uraditi koliko nam vremenski uslovi budu dozvolili. Rok za izvođenje tih radova je tri godine mi ćemo se truditi da uradimo sve u sljedećoj godini", kaže Nenad Nešić, direktor Puteva RS.

Završetak ovih radova značiće mnogo, a pogotovo najjužnijem gradu Srpske. Gradonačelnik Trebinja se nada da uređenje putne infrastrukture oko Trebinja i Hercegovine tek počinje.

"Sigurno da će da dosta znači za Trebinje. Ali isto tako imamo i u dogovoru sa premijerom sa predsjednikom Vlade da će da ide i nastavak i prema Nikšiću i imamo i donaciju vlade Srbije put Tjentište Foča Šćepan Polje", kaže Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja.

Zbog radova na jednoj od najlošijih putnih dionica u Srpskoj saobraćaj se na kratko prekida. Građani kažu da imaju strpljenja jer su rehabilitaciju puta od Trebinja do Ljubinja kojim se jedva prolazilo čekali ko ozebli sunce i to decenijama.