Dane Malešević

Počela realizicija programa "Škole za 21. vijek na zapadnom Balkanu"

  • 20.08.2018. 13:00

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević rekao je da je resorno ministarstvo u saradnji sa Britanskim savjetom danas počelo sa realizacijom programa "Škole za 21. vijek na zapadnom Balkanu".

"Ovaj program će biti realizovan u 15 osnovnih škola u Republici Srpskoj radi unapređenja vještine kritičkog razmišljanja pri rješavanju problema i povećanja digitalne pismenosti kod nastavnika i učenika, kroz nastavne i vannastavne aktivnosti", rekao je Malešević novinarima u Banjaluci nakon prijema za učesnike programa. 

Malešević je pojasnio da program podrazumijeva podjelu određenih računara ovim osnovnim školama u Srpskoj. 

"Ovi računari će pomoći da unesemo više informacione tehnologije u osnovne škole tako da učenici više neće na klasičan način učiti samo o informatici i koristiti računar, jer moramo početi učiti djecu programiranju", istakao je Malešević. 

On je pojasnio da će ovi uređaji omogućiti da se učenici u najranijoj dobi privikavaju na programiranje. 

Malešević je istakao da se projekat, koji realizuje veliki broj škola u Velikoj Britaniji i Hrvatskoj, pokazao kao dobar i izrazio zahvalnost Britanskom savjetu na ranijoj saradnji sa resornim ministarstvom i na podršci ovom projektu. 

Projektni menadžer u Britanskom savjetu Samir Avdibegović rekao je novinarima da se ovaj projekat realizuje na prostoru zapadnog Balkana od prošle godine. 

"Ovaj projekat u Republici Srpskoj predviđa petodnevnu obuku i to dva dana kritičko razmišljanje, dva dana digitalna pismenost i jedan dan kodiranja", pojasnio je Avdibegović. 

Тагови:
  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм