Počela manifestacija "Ozrenska jesen", raznovrsna ponuda izlagača

  • 11.10.2020. 19:47

Izlagači od Broda, Pelagićeva, Teslića do Petrova, okupili su se na šestoj manifestacija „Ozrenska jesen“. 

Njih 56 ponudilo je različite proizvode, od prehrambenih do rukotvorina, Moglo se naći likera, ajvara, pa čak i onog od tikve, do egzotičnih vrsta voća i povrća i sira obogaćenog začinima.

"Bijeli luk, susam, papriku tucanu ljutu, biber, samo što danas nisam ovde naš kraj ne konzumira baš s biberom, a Posavina tamo imam naručeno i tamo stvarno dosta ide s biberom, biber u zrnu", priča Marija Đuranović. 

"Kivano sam dobio prošle godine od svastike i to sam posadio nisam vjerovao da će niknuti, kao krastaavc raste. Jako je zdrav i peruanska ta jagoda isto nju sma uzgajio napolju i gorku dinju", rekao je Vojin Nedić.

Organizaotri kažu da je ovo do sada najbrojnija manifestacija, i po broju učesnika i posjetilaca. I stimulacija iz lokalne kase bila je veća nego inače. 

"Podijelili smo 75 tona mineralnog goriva, 635 vrećica sjemenskog kukuruza 15 tona sjemenskom krompira, preko 120.000 maraka iz budžeta izdvojeno da se pomogne poljoprivredna proizvodnja", kaže Ozren Petković, načelnik opštine Petrovo. 

Petrovo je mala opština, ali ima proizvođače koji proizvode mogu da ponude širem tržištu. Zato nije izostala ni podrška resornog ministra.  

"Posebno je važno što su se okupili oko terme, banjskog kompleksa jer perspektivno je to prozvođači mogu da plasiraju ovde gostima kompleksa svoje proizvode i mislim da to jeste primjer dobre saradnje u okviru opštine Petrovo“, rekao je Boris Pašalić, ministar poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede RS.

Sezona je kaže ministar bila uspješna, prinosi su rekordni. Zadovoljni su i lokalni proizvođači. Manifestacije poput današnje, koriste da se predstave širem tržišti, iako svu proizvodnju uglavnom uspiju da prodaju na kućnom pragu.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    Серија: Ел Чапо (16+)