Po 13. put za redom

Počela manifestacija "Dani zime na Kozari"

  • 03.02.2019. 19:32

Takmičenje, kuvanje i pjevanje svake godine obilježe manifestaciju "Dani zime na Kozari". Tradicionalno, 13 put za redom, Krajiška ljepotica privukla je velik broj takmičara, ali i posjetilaca.

Uporedo sa sportskim trajala su i kulinarska takmičenja, čiji su učesnici došli i izvan granica Republike Srpske. 

"Vježbali smo malo sinoć, ali ništa pretjerano. Kako vam je na Kozari? Pa prelijepo, svake godine smo ovdje i već tri godine nešto osvajamo, nadamo se da ćemo i ove", istakao je Miodrag Stolić, takmičar. 

"U kotliću je čorba od više vrsta mesa, nadamo se da ćemo nešto dobiti od nagrada", istakla je Slavica Drvenica, takmičarka . 

Manifestacija je okupila oko dvije hiljade posjetilaca, a osnovni cilj je promovisanje turističke ponude Kozare. Podaci pokazuju da svake godine na Dane zime dolazi sve više posjetilaca, na ovome se neće stati, kaže gradonačelnik Prijedora.  

"Smisao njen je u osnovi da se promoviše Kozara kao planina sa svim njenim ljepotama i zdravstvenim svojstvima i zbog toga se uvijek ovako početkom zime okupljamo, a to je faktički uvod u onaj pravi zimski ambijent koji dolazi", istakao je Milenko Đaković, gradonačelnik Prijedora. 

Kozara kao naša posebna ljepotica zaslužuje da bude posjećena svih 365 dana u godini, a ova manifestacija je tu da na to podsjeća, kažu ministarke.

"Ja sam danas srećna kada vidim ovoliko okupljenog naroda i posjetilaca, što mi daje nadu da postoji izgrađena svijest naroda o vrijednosti prirodnog i kulturno-istorijskog nasljeđa i planine Kozare i Republike Srpske", istakla je Dragica Kovač, ministar trgovine i turizma Republike Srpske. 

"Kozara je nešto jako lijepo što Republika Srpska ima, ja samo kao Prijedorčanka jako ponosna na našu Kozaru. Nije nam lijepo vrijeme, ali mi ćemo dobrim duhom to kompenzovati. Tako da mislim da će ovi Dani zime, bez obzira na ne baš zimski ambijent biti jednako dobri", Lejla Rešić, ministra uprave i lokalne samouprave Republike Srpske.

Na planini su održana sportska nadmetanja, gastro takmičenja, promovisana lovačka udruženja, izviđački odredi i planinarska društva.  
 

Тагови:
  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.