Pokret "Pozitivne snage Srpske"

Počela kampanja "Priključi se" i osnivanje "Pozitivne omladine"

  • 18.11.2018. 14:10

Pokret "Pozitivne snage Srpske" započeo je danas kampanju "Priključi se" s ciljem omasovljavanja članstva i krenuo ka osnivanju "Pozitivne omladine", rekao je danas Dalibor Račić iz ovog pokreta.

Račić je na konferenciji za novinare u Banjaluci rekao da će kampanja "Priključi se" trajati narednih pet do šest mjeseci sa namjerom da "Pozitivne snage Srpske" otvore vrata za druge članove, ideje i inicijative. 

"Potrebno nam je daleko više snage, nove energije, novog opredjeljenja da ovu zemlju, ovaj prostor učinimo boljim", rekao je Račić. 

On je podsjetio da su "Pozitivne snage Srpske" na proteklim opštim izborima u BiH podržale kandidaturu Željke Cvijanović za predsjednika Republike Srpske i Milorada Dodika za srpskog člana Predsjedništva BiH. 

"Drago nam je što su pobijedili i sada nam predstoji četiri godine rada. Treba da zavrnemo rukave, da složno i zajedno krenemo naprijed, da spustimo tenzije i da se okrenemo radu i boljitku cijele Republike Srpske", rekao je Račić. 

On je naglasio da će starije kolege u "Pozitivnim snagama Srpske" u narednom periodu činiti sve kako bi mladim ljudima u pokretu stvorili okvir, slobodu da se izraze i mogućnost da djeluju i rade.

"Omogućićemo im da putuju, da raznim vidovima edukacije i obrazovanja dobiju nova znanja i iskustva, da ih osposobimo i osokolimo za novi društveni iskorak", rekao je Račić i dodao da će ovaj pokret naredne dvije godine obilježiti društveni aktivizam širom Republike Srpske. 

On je podsjetio da ovaj pokret postoji četiri i po godine, te da je u proteklih osam mjeseci imao brojne aktivnosti širom Republike Srpske. 

Račić je podsjetio da je osnovna misija "Pozitivnih snaga Srpske" kulturna, duhovna i prosvjetna obnova Republike Srpske. 

"Pozitivnom omladinom" će rukovoditi Miloš Kovačević, koji je rekao da se pred omladinom pokreta nalazi mnogo posla i izazova sa kojima su spremni da se suoče. 

"Okupićemo nevjerovatan tim. Ovdje su već ljudi koji imaju nevjerovatnu energiju, snagu, volju i ambiciju i upravo takve i pozivam ovim putem da nam se pridruže i priključe u našoj narednoj kampanji. Želimo zajedno da radimo za boljitak našeg društva i da se borimo za svakog čovjeka u Republici Srpskoj", rekao je Kovačević. 

On kaže da se u narednom periodu mogu očekivati brojne aktivnosti i inicijative "Pozitivne omladine".