Pokušava se riješiti problem

Plate kasne zbog dugovanja iz prethodnih godina

  • 16.11.2018. 11:50

Goran Todorović, direktor Bolnice Istočno Sarajevo čiji su radnici prethodnog dana održali protest upozorenja, rekao je Srni da se najozbiljnije radi na tome da zaposlenima u ovoj zdravstvenoj ustanovi budu isplaćene zaostale plate koje kasne zbog dugovanja bolnice iz prethodnih godina koja su morala da budu plaćena.

Todorović je naveo da su na naplatu došla dugovanja od prije pet-šest godina koja su morala biti plaćena i to je napravilo problem tekućih sredstava. 

On naglašava da tekuća sredstva moraju biti korištena i za plaćanje dugova, koji su veliki. 

"Stvar je dosta komlikovana i kompleksna i najozbiljnije se radi na tome da se to pitanje nekako razriješi", kaže Todorović. 

On napominje da su sa ovim problemom upoznati i u resornom ministarstvu i Fondu zdravstvenog osiguranja Republike Srpske. 

Todorović kaže da će Sindikat i danas organizovati protest i da ih je jutros na sastanku zamolio za strpljenje. 

Sindikat doktora medicine Bolnice Istočno Sarajevo juče je organizovao protest upozorenja, zahtijevajući isplatu plata za avgust, septembar i oktobar. 

Predsjednik Sindikata doktora Sarajevsko-romanijske regije Tatjana Jovičić rekla je novinarima da je davno prošao zakonski rok za isplatu ove tri plate, te da su radnici egzistencijalno ugroženi. 

"Dobili smo novu bolnicu, nestrpljivo čekamo useljenje i da počnemo raditi u njoj, ali tražimo isplatu plata i doprinosa koji nisu uplaćeni sedam godina, troškova prevoza, jubilarnih nagrada, refundaciju troškova za specijalizacije i subspecijalizacije", rekla je Jovičićeva.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.