Čelinac

Petočlana porodica dočekala novu kuću

  • 28.04.2019. 19:56

Petočlana porodica Stjepanović iz Babića kod Čelinca dočekala je da se useli u novu kuću. Željno su je čekali. Nakon godina života u trošnoj, u kojoj nisu imali ni struje ni vode, o čemu je ATV nekoliko puta izvještavala, samohrana majka Miljana je, sa četvoro djece, uselila u novu kuću od 76 kvadrata. Majka kaže da je presrećna jer, konačno, imaju pravi, i što je najvažnije, vlastiti krov nad glavom.

“To se ne može opisati koliko znači. To je nešto prekrasno, preveliko, nešto najljepše što se moglo desiti”, kaže Miljana Stjepanović.

Nakon što su se Stjepanovići godinama mučili, komšije su, krajem prošle godine, odlučile da  pomognu i da im izgrade kuću. Kada je čuo za muke samohrane majke i komšijsku inicijativu, troškove izgradnje kuće preuzeo je biznismen iz Mrkonjić Grada, Mladen Milanović. Akciju je podržalo još nekoliko kompanija.

“Početkom decembra 2018. godine imao sam priliku da Mladenu Milanoviću ukažem na to u kakvim uslovima živi porodica Stjepanović i četvoro maloljetne djece. Kada je vidio u kakvim uslovima žive, rekao je - ja ću ovu kuću koju su mještani započeli sagraditi, završiti i namjestiti svim potrebnim namještajem”, kaže Milan Ćurlić, organizator akcije.

Nezaposlena Miljana, i njena djeca, žive od dječijeg dodatka i penzije bivšeg supruga. Kada bi dvoje djece koja još ne idu u školu mogla da smjesti u vrtić, kaže majka, mogla bi i da se zaposli.

Тагови:
  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок