Šef predstavništva RS za ATV

Ćetković: Spiskom sa imenima Srba u Njemačkoj pokušavaju da zatraše pred izbore

  • 12.07.2018. 13:22

"Najnoviji spisak od 22.000 Srba koje je predsjednica udruženja “Majke Srebrenice” Munira Subašić podnijela njemačkom tužilaštvu za navodne ratne zločine u Srebrenici ima za cilj da zastraši naš narod u Njemačkoj kako se ne bi prijavljivali za glasanje iz inostranstva na predstojećim izborima u BiH", kaže za ATV  Mićo Ćetković, šef predstavništva Republike Srpske u Štutgartu.

On ističe da je apsudrno da neko nakon toliko godina od završetka rata stvara nove spiskove i iste šalje u određene zemlje.

Ćetković smatra da njemačko sudstvo neće podlijegati pritiscima i ucjenama određenog kruga Bošnjaka koji spisak koriste za predizbornu kampanju.

“Ako i ne daj Bože dođe do toga, mi ćemo u saradnji sa našim institucijama Republike Srpske i srpskim udruženjima u njemačkoj preduzeti sve korake kako bi pružili svu pravnu pomoć našem narodu”, dodao je Ćetković.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм