Prijedor

Pavlović prvorođenoj bebi u ovoj godini poklonio zlatnik

  • 02.01.2021. 14:14

Dječak Lazar, težak 4.100 grama, prvorođena beba u ovoj godini danas je od gradonačelnika Dalibora Pavlovića na dar dobio zlatnik, dok je njegova majka Svjetlana Kričković  od gradske uprave darovana sa 600 maraka za drugorođeno dijete. 

Obradovana posjetom gradonačelnika Pavlovića  Svjetlana se zahvalila na poklonima i otkrila da se Lazar, koji je po želji tate dobio ime, trebao roditi 25. decembra.

– No, eto „sačekao“ je sedam dana i rodio se u ovoj godini. Svim budućim majka želim puno sreće jer osjećaj je više nego predivan – rekla je Svjetlana koja je svim čestitala i novu godinu.

Gradonačelnik je mladom sugrađaninu poželio dobrodošlicu, ali i mnogo zdravlja i sreće u budućem životu. I ovom prilikom je istakao da je gradska uprava opredijeljena za poboljšanje nataliteta u gradu, kao i da je to razlog zbog čega je danas posjetio porođajni odjel koji je i najljepši odjel prijedorske bolnice. Od ove godine, kako je istakao, praksa će biti da se svaka prvorođena beba u novoj godini daruje zlatnikom.

– Iz Fonda za natalitet od ove godine, a na moju inicijativu, za prvorođeno dijete biće izdvajano po 500 maraka, sto više nego ranije, za drugorođeno 600, a za treće i svako naredno rođeno dijete po 700 maraka. To jasno govori da želimo da poboljšamo natalitet  i da smo jasno opredijeljeni da pomažemo u tim namjerama – rekao je Pavlović.

(InfoPrijedor)

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.