Patrijarh Porfirije predsjedavao Eparhijskom savjetu u Zagrebu

  • 18.04.2021. 13:33

Savjet Eparhije zagrebačko-ljubljanske, na sjednici kojoj je predsjedavao NJegova svetost patrijarh srpski Porfirije, donio je nekoliko važnih odluka koje se tiču života Crkve u toj eparhiji, saopšteno je iz Srpske pravoslavne crkve /SPC/.

Članovi Eparhijskog savjeta su na sjednici održanoj juče, rezimirali eparhijske aktivnosti u prošloj godini i sagledavali izazove koji su pred njima u predstojećem periodu, objavljeno je na sajtu SPC.

Patrijarh Porfirije, koji je i administrator Eparhije zagrebačko-ljubljanske, prije sjednice služio je moleban u hramu Preobraženja Gospodnjeg Zagrebu.

On je po završetku molebana u obraćanju članovima Savjeta poručio da je potrebno Bogu se pomoliti prije svakog djela koje se čini, kako bi ono bilo plod saradnje "blagodati Božje i naših nemoćnih snaga".

"Ako je delo samo naše, ako hoćemo da učinimo samo nešto svojom pameću, svojim sposobnostima, ma kakvim znanjima i sposobnostima da raspolažemo, uvek će to delo biti nedovršeno i biće rezultat koje ima svoj konačni kraj", zaključio je patrijarh Porfirije.

Dan ranije, 16. aprila, patrijarh srpski služio je ovoj crkvi drugo veliko bdenije.