Patkovača kod Bijeljine dobila novi vrtić i fiskulturnu salu

  • 04.11.2020. 19:35

Patkovača kod Bijeljine dobila je novi vrtić i fiskulturnu salu u područnoj Osnovnoj školi. Realizovano je to zajedničkim snagama i finansijskim sredstvima Vlada Srpske i Srbije i lokalne zajednice.

Ova dva objekta dodatno doprinose razvoju Bijeljine i Semberije kaže predsjednica Republike Srpske.

"Ovaj vrtić ovdje koji je otvoren je ideja koju sam podržala odmah kad sam došla ovdje prije nekoliko sedmica i sa gradonačelnikom i našim ljudima odavde koji su Narodni poslanici koji su stali iza tog projekta. Evo uspjeli smo u kratkom roku sve to da završimo. Taj projekat košta negdje oko 200.000 KM. Dakle podijeljen u dvije tranše koje podrazumijevaju da se zaokruži cijeli projekat a to je sama izgradnja ali isto tako i opremanje vrtića", rekla je Željka Cvijanović, predsjednik Republike Srpske.

"Kad kažem da je ideja zajednička dobra govorim i o izgradnji sportske hale koja je koštala više od milion maraka ali je izrađena zajedničkim sredstvima Vlada Republike Srpske, Srbije i Gradske uprave. 485 hiljada je dala Vlada Srbije, gotovo 300.000 Vlada Srpske. Ostalo, vanjsko uređene i ono što je nedostajalo je dala Gradska uprava i mi sad zaista imamo jednu prelijepu sportsku dvoranu", istakao je Mićo Mićić, gradonačelnik Bijeljine.

Patkovača je mjesna zajednica gdje se povećava broj djece. Zbog toga se stvorila potreba za otvaranjem ova dva objekta. Novi vrtić sadrži dvije radne sobe u kojima može boraviti pedeset mališana. 
 
"Zahvaliću se predsjednici i gradonačelniku koji su nam pomogli u proširenju kapaciteta. Na nama je da to povjerenje opravdamo. I nadam se da ćemo u narednom periodu, već iduće nedelje raspisati konkurs za prijem djece u tu ustanovu i uskoro početi sa radom", naglasio je Slaviša Vujanović, direktor Dječijeg vrtića "Čika Jova Zmaj".

"Želim da iskažem veliku zahvalnost svakom pojedincu koji je učestvovao u izgradnji ovog objekta i koji je pomogao izgradnju ovog objekta. Budućim generacijama očigledno pokazujemo dobar i pravi put za svjetliju budućnost", istakao je Dejan Vuković, direktor O.Š. "Jovan Dučić" u Patkovači.

Vlada Srpske značajna sredstva uložila je i u sektor vodoprivrede. Od velikih poplava 2014. godine do danas uloženo je 220 miliona KM. Željka Cvijanović razgovarala je i sa direktorom ustanove "Vode Srpske".

"Ja sam informisao predsjednicu Republike Srpske o investicionim ulaganjima kada su u pitanju hidrotehnički objekti širom Republike Srpske. Nju je zanima informacija u kojoj su fazi investicije koje je ona obezbjedila u prethodnom perodu dok je bila predsjednica Vlade", rekao je Miroslav Milovanović, direktor JU "Vode Srpske".

Pričalo se i o institucionalnom jačanju ustanove "Vode Srpske". Građevinski projekat koji predviđa preseljenje i objedinjenje svih kancelarija na jedno mjesto je završen. Novi objekat sa radom bi mogao početi do kraja 2022. godine.