Inicijativa prema Narodnoj skupštini Srpske

"Panteri" i "Beli vukovi" traže formiranje Anketnog odbora

  • 09.07.2018. 19:18

Hoćemo da Narodna skupština RS imenuje Anketni odbor koji će utvrditi šta je sa ubistvima Srđana Kneževića, Ljubiše Savića Mauzera i Željka Markovića, poručuju veterani Republike Srpske.

Žele da znaju dokle se došlo u predmetima i istagama povodom ubistava visokih policijskih i vojnih komandanata Vojske Republike Srpske, jer, kako tvrde, ima novih momenata kada je riječ o nekim ubistvima. 

Istina se zna, ali 19 godina niko nije odgovarao za ubistvo Srđana Kneževića, poručuju iz paljanskog Udruženja boraca "Beli vukovi". U Narodnu skupštinu Republike Srpske uskoro će stići inicijativa.

"Tražimo da se formira taj Anketni odbor koji će da ispita i tužioca, i sudstvo i policiju, šta je sa tom istragom, ako budu htjeli ona može za neka dva mjeseca da se objelodani, ko je ubio Srđana Kneževića i Mauzera", istakao je Novica Kapuran, sekretar Udruženja boraca "Beli vukovi".

I veterani bijeljinskih "Pantera" podsjećaju da su skoro dvije decenije prošle od ubistva njihovog komandanta Ljubiše Savića Mauzera. Sve se zna, a ništa ne govori, kaže za ATV Mauzerov saobrac. 

"Može mnogo stvari da se uradi da se ovo riješi, imate slučaj rješavanje ubistva, u Beogradu, novinarke Dade Vujasinović, to ubistvo je rješeno nakon dvdeset i četiri godine, može se sve kad se hoće, naš komandant Ljubiša Savić Mauzer, Srđan Knežević, Željko Marković, to su ugledni vojnici, policijski funkcioneri, komandanti, ljudi zaslužni...", istakao je Petar Cvjetinović, predsjednik Udruženja veterana "Panteri".

Bilo bi dobro da inicijativu podrže sve boračke organizacije, poručuje potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, Nenad Stevandić. Kaže da je presedan već napravljen, pa ne vidi prepreku za osnivanjem još jednog Anketnog odbora.

"Sada kada smo u NS već napravili presedan, nemamo pravo da nikome zabranimo da pokrene ovakve inicjative i ukoliko se ona pravno i poslovnički uredi i bude u skladu sa skupštinskim aktima, mi takvu inicjativu teško možemo da odbijemo", istakao je Stevandić.  

Veterani se nadaju da će Parlament prihvatiti njihovu inicijativu. A kada će je proslijediti nisu precizirali.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.