Paljanski ljekari minutom ćutanja ispratili dr Lazića na vječni počinak

  • 15.04.2020. 11:45

Ljekari i ostali zaposleni u JZU Domu zdravlja "Pale" danas su minutom ćutanja u 10.00 časova ispratili na vječni počinak doktora Miodraga Lazića, ratnog hirurga koji je kao dobrovoljac učestvovao u Odbrambeno – otadžbinskom ratu.

Direktor paljanskog Doma zdravlja Ivan Šarac rekao je za "Paljanske novosti" da je posebno značajna ova poruka koja ide baš iz Pala, jer je doktor Lazić svoj dobrovoljački rad započeo upravo u ratnoj bolnici "Кoran" u Palama.

"Danas smo se ovdje okupili da odamo poštu našem velikanu, našem humanisti, našem doktoru koji je na ovome prostoru spasio mnoge živote i naša obaveza je da se njega sjećamo i odamo mu počast. On je bio na jednom opasnom zadatku, na jednom humanom zadatku i dao je sve od sebe. Dakle, sibolika jesu Pale, sa Pala je krenuo njegov rad i mi moramo ovako da se ponašamo, nikako drugačije nemamo pravo. Ovom prilikom željeli smo i da porodici izjavimo saučešće, jer su granice zatvorene zbog virusa korona, pa nismo u mogućnosti da odemo na sahranu uSrbiju i ispratimo ga onako kako to dolikuje“, naveo je Šarac.

U Palama je danas Dan žalosti, zastave su spuštene na pola koplja na zgradi Opštine, Doma zdravlja, kao i svih ustanova i preduzeća čiji je osnivač opština Pale.

Doktor Miodrag Lazić rođen je 1955. godine u Zemunu, gdje je završio osnovnu školu. U Nišu je završio Gimnaziju i studije medicine, a hirurgiju je specijalizovao na Vojno medicinskoj akademiji u Beogradu u tridesetoj godini.

U periodu od 1991. do 1996. godine radio je kao ratni hirurg dobrovoljac u Odbrambeno – otadžbinskom ratu.

On je u avgustu 1991. godine napustio mjesto hirurga u Nišu i zaputio se u tadašnju Republiku Srpsku Кrajinu.

Кao hirurg je učestvovao u proboju koridora u junu 1992. godine, a potom se kao dobrovoljac javio u ratnu bolnicu "Кoran" na Palama u Republici Srpskoj.

Preminuo je juče u 65. godini života od posljedica virusa korona.

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)